LinkedIn data: werving op Nederlandse arbeidsmarkt stagneert

Nieuwe gegevens van LinkedIn laten wereldwijd stagnatie zien van het herstel van de arbeidsmarkt. Recente data tonen dat het wervingspercentage* op het platform in maart en april sterk daalde en in mei een dieptepunt van -38% bereikte. Hoewel het aantal wervingen in Nederland sindsdien is verbeterd en terug klimt naar het niveau van voor de dip in maart, lijkt de werving van nieuw personeel te stagneren.

De gegevens van LinkedIn bieden inzicht in het aantal wervingen van 12 februari tot en met 14 oktober 2020. De stagnatie is niet alleen in Nederland zichtbaar: nergens in Europa is consistent herstel te zien. Het vermijden van een strenge lockdown betekent geeft bovendien niet direct zekerheid voor de arbeidsmarkt: het wervingspercentage van Zweden blijft achter op de andere landen en laat nog geen groei zien. Frankrijk, dat wel in een strenge lockdown ging, laat het meest constante herstel zien.

Digitalisering en meer vraag in de techsector
Toch lijken er wel degelijk groeimogelijkheden te zijn voor professionals, het platform laat zien dat er meer dan 14 miljoen vacatures beschikbaar zijn op LinkedIn wereldwijd. De vraag naar talent ligt in specifieke sectoren: zo zijn medewerkers met digitale skills in trek en is het banenaanbod in de technologische sector groot. Om- of bijscholing om meer digitale vaardigheden te verwerven, vergroot de kansen van werkzoekenden voor deze banen. Banen waar veel vraag naar is zijn accountmanagers, projectmanagers en software developers. De snelst groeiende vaardigheden wereldwijd sinds maart zijn skills in online marketing, gegevensanalyse, programmeren en agile projectmanagement.

Marcel Molenaar, Country Manager Benelux van LinkedIn: “We hebben te maken met een moeilijke banenmarkt, waarbij de concurrentie groot is. Toch liggen er kansen en zoals we zien aan de hand van de data op het platform neemt het aantal wervingen weer toe. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om proactief te zijn bij het zoeken naar een baan. We hopen dat de verschillende tools die LinkedIn biedt, zoals het nieuwe Career Explorer Dashboard en onze gratis leermiddelen, werkzoekenden zullen helpen kansen te vinden in deze steeds veranderende wereld van werk.”

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.