Is detachering een vies woord?

Al jaren bestaat er de mogelijkheid om mensen in te zetten via detachering. Als je op google zoekt op detachering zijn de eerste dingen die je erover vindt. Dat het duur is, duurder dan de inzet van uitzendkrachten. Dit geldt voor de opdrachtgever daarnaast dat het opdrachten van bepaalde duur zijn de arbeidsovereenkomsten aangegaan worden voor die deur.

Echter zit er achter detachering veel meer…

Detachering is de manier om kennis te maken met diverse werkgevers. Het biedt mensen een podium om in diverse ´keukens te kijken´ en om zo o.a. versneld te ondervinden binnen welke branche of type bedrijf ze het liefst willen werken.

Naast snellere groei op inhoudelijk vlak word je ook veel meer uitgedaagd op je persoonlijke competenties. Dit omdat je bijvoorbeeld intake gesprekken dient te voeren om een opdracht binnen te halen en je zult altijd de ´kleur´ van de organisatie z.s.m. eigen moeten maken om zo de opdrachtgever uitmuntend van dienst te zijn.

Het geeft je de mogelijkheid om met een vast dienstverband te job hoppen.

De markt verandert en verschuift.

Men is meer bezig met persoonlijke ontwikkeling, waar men eerst ervaring opdeed om een vaste baan te krijgen, gaat men nu van een vaste baan richting de detachering. Dit omdat de markt in ontwikkeling is, men moet langer doorwerken en de verbreding en flexibiliteit van diverse opdrachtgevers biedt meer zekerheid.

Toch is het moeilijk om aan mensen te komen die gedetacheerd willen worden, hoe komt dat?

De jongere generatie is meer bezig met de werk/privé balans. Reizen voor een uitdaging en uitbreiding van je persoonlijke ontwikkeling lijkt soms teveel gevraagd. Daar juist bij de wat oudere generaties, ervaring met vaste werkgevers ervoor heeft gezorgd dat men juist de detachering in wil.

Men ervaart dat in de huidige economie makkelijker afscheid genomen wordt van medewerkers, die hun hart en ziel bij een organisatie hebben onder gebracht. Dit lijkt ervoor te zorgen dat juist de oudere generatie de overstap lijkt te maken. Ze willen de dedication geven aan een werkgever maar zien dit ook als dedication naar een detacheringspartij, daar deze hun continu op nieuwe uitdagende opdrachten biedt.

Britt Strörmann

Als HR Manager bij Masters in Finance draagt zij de verantwoordelijkheid voor de werving van financials op diverse niveaus en alle overige HR gerelateerde zaken.

Britt Strörmann has 1 posts and counting. See all posts by Britt Strörmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.