Aantal vacatures voor recruiters en intercedenten sterk gestegen

In het laatste kwartaal van 2013 is de vraag naar wervend personeel sterk gestegen. Eerder al, nam in 2013 het vacaturevolume voor recruiters met gemiddeld 33 procent toe ten opzichte van 2012. In het laatste kwartaal van 2013 is ook het vacaturevolume voor intercedenten met 27 procent en voor uitzendbureau managers met 210 procent gegroeid ten opzichte van het vierde kwartaal in 2012. Deze, en andere signalen wijzen erop dat werkgevers zich aan het voorbereiden zijn op het werven van nieuw personeel.

Groei aantal vacatures in laatste kwartaal 2013

Na het dieptepunt in het laatste kwartaal van 2012, is het vacaturevolume voor intercedenten, recruiters, adviseurs werving & selectie en uitzendbureau-, werving- & selectiemanagers in 2013 weer toegenomen. Vooral in het laatste kwartaal van 2013 is er sprake van een sterke groei, 38 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ook in het nieuwe jaar zet deze trend zich voort; het aantal vacatures voor wervend personeel valt in januari van dit jaar 14 procent hoger uit dan het driemaandelijkse gemiddelde van het laatste kwartaal in 2013 en 32 procent hoger dan het driemaandelijkse gemiddelde van het eerste kwartaal van 2013.

Vraag naar recruiters in 2013 gemiddeld 33% hoger dan in 2012

Sinds het begin van 2013 nam de vraag naar recruiters met gemiddeld 33 procent toe. Het vacaturevolume van de andere wervingsprofielen nam vooral toe in het laatste kwartaal van 2013. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder is de vraag naar werving- en selectiemanagers het sterkst toegenomen. Ook is er een toename in de vraag naar intercedenten en uitzendbureau managers, met respectievelijk 27 procent en 210 procent in vergelijking tot het laatste kwartaal van 2012. Samenvattend: werkgevers en uitzenders zijn zich aan het voorbereiden op betere tijden.

Vacatures Recruiters en Intercedenten 2013
Geïndexeerde ontwikkeling aantal vacatures sinds het eerste kwartaal van 2011 t/m het vierde kwartaal van 2013. Bron: Jobfeed.nl. Bewerking: Intelligence Group

Meer signalen dat werkgevers weer gaan werven

Naast de aantrekkende vraag naar recruiters en intercedenten, zijn er verschillende signalen dat de wereld van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie aan het bewegen is, zoals:

  • Het aantal vacatures is toegenomen in het vierde kwartaal van 2013 met 7 procent.
  • Er is een afnemend aantal sollicitaties op vacatures voor recruiters. Dit impliceert dat de arbeidsmarkt voor wervend personeel meer in evenwicht komt.
  • Verschillende organisaties zijn wervingscampagnes aan het ontwikkelen of aan het opstarten.
  • De cijfers van de ABU laten een lichte stijging zien in het aantal uitzenduren. Hierdoor zal naar verwachting ook de vraag naar intercedenten en uitzendbureaumanagers verder stijgen.

 “Sinds het vierde kwartaal komen er steeds meer geluiden van werkgevers die, al is het voorzichtig, weer gaan werven”, aldus Geert-Jan Waasdorp, oprichter van Intelligence Group. Met de toenemende vraag naar intercedenten en recruiters wordt de daad bij het woord gevoegd en zien we dat er reuring ontstaat. De spannende vraag is natuurlijk of dit gaat doorzetten in het tweede kwartaal van 2014”.

Technische verantwoording
Cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed verzamelt alle vacatures op het Nederlandse web, categoriseert deze en zet ze om naar doorzoekbare data. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV, technologieleverancier van CV parsing en semantische zoek- en matchsoftware.

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.