Creatieve vacaturetekst: Pieter Manager bij Coolblue

Creatieve vacatureteksten. Ze worden helaas veel te weinig ingezet door bedrijven om zich te onderscheiden van de grijze massa. Dat dit anders kan bewijst de recruitmentsite van Coolblue die hiervoor speciale tekstschrijvers gebruiken.

Ze zijn nu op zoek naar een personal assistant voor Pieter Zwart, de eindbaas van Coolblue, en hebben extra werk gemaakt van een creatieve vacaturetekst. Deze tekst heeft Pieter overigens zelf geschreven! Een citaat uit een dag van de Pieter Manager:

Mijn Agenda

Zonder plan verpietert ik. Als jij het niet inplant, vergeet ik te lunchen. Als jij niet verzint dat ik naar de kapper moet, loop ik er na een paar maanden bij als een holbewonert. Mijn agenda is jouw domein. Niemand (ook ik niet), plant iets in zonder jouw toestemming. Kortom: het is jouw taak om mijn dag maximaal in te plannen, met de belangrijkste dingen die moeten gebeuren. En jouw agenda? Die is helemaal leeg. Zo sta je klaar voor alles wat er die dag op ons pad komt.

De functie-eisen voor deze baan?

 • Je bent rammend slim: je hebt VWO of een universitaire studie – hoeft niet per se afgemaakt, heb ik ook niet.
 • Je bent handiger met social media en het interwebs dan de meeste van je vrienden – zijn wij tenslotte ook.
 • Je haat dt-fouten en hebt veel taalgevoel – want ook dat heb ik niet.
 • Bent een detail fucker.
 • Je bent ontzettend flexibel en staat stevig met twee benen op de grond.
 • Je hoeft niet per se ervaring te hebben in een soortgelijke functie, maar je moet dit heel graag willen.
 • Je bent leergierig en hebt de wil om te winnen.
 • Je hebt default een glimlach op je gezicht – wij doen ook alles voor een glimlach.
 • We kunnen het goed met elkaar vinden.

Ik ben bang dat de hele wereld zich herkent in deze functie-eisen dus ben ik heel benieuwd hoe ze de opvolging van alle sollicitaties gaan doen. Kan me niet voorstellen dat ze een persoonlijke afwijzingsbrief sturen met als reden: “sorry we geven de voorkeur aan kandidaten die ontzettend flexibel en rammend slim zijn’. Maar laat ik niet te kritisch zijn, kudos voor deze aanpak!

UPDATE:

Een creatieve vacaturetekst vraagt om een creatieve reactie:

Leuk uitgevoerd en compleet met speciale website annemarievanreeven.nl!

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

7 gedachten over “Creatieve vacaturetekst: Pieter Manager bij Coolblue

 • 25/02/2014 om 17:29
  Permalink

  Geweldige vacaturetekst en vacature als die ook nog meer uitdagingen behelst dan alleen agendabeheer.

  Vriendelijke groet,

  Angelique van der Veeken

  ps ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging!

 • 04/03/2014 om 10:40
  Permalink

  Leuke tekst, wel erg jammer van die ’t’ achter verpieter!!

 • 28/03/2014 om 21:17
  Permalink

  De afwijzing die je krijgt luidt:
  Bedankt voor je sollicitatie naar de functie van ,,,,,. Leuk dat je interesse hebt in Coolblue.

  Helaas hebben we reacties ontvangen van kandidaten die volgens ons beter in het profiel passen. Je bent daarom niet geselecteerd voor de sollicitatieprocedure.

  Ik hoor je denken, wat een standaard antwoord, dat kan ik helaas niet ontkennen. Met het aantal sollicitaties, wat we mogen ontvangen voor deze vacature, kan ik helaas niet anders. Kan je echter wel verzekeren dat ik jouw motivatie en CV heb bekeken en een weloverwogen beslissing heb genomen.

  Nogmaals dank voor jouw interesse in Coolblue als werkgever en ik wens je veel succes met het vinden van een leuke baan!

  Met vriendelijke groet,

  *Met dank aan Gabi Bilgenroth

 • 30/04/2014 om 16:52
  Permalink

  Leuk bedoeldt maar de tekst komt onvolwassen en puberaal over. Ik zou hier niet willen solliciteren..

 • 30/04/2014 om 19:31
  Permalink

  @Sten Dat is voor mij een bewijs dat deze vacaturetekst ook blijkbaar selecterend werkt… Had ik niet gedacht 🙂

 • Pingback:Coolblue: waarom selecteren op leuke en gemotiveerde IT’ers niet werkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.