Doe het nou niet! De-Over-Ons-Zelfstandig-Recruiter-Website

Veel kandidaten proberen zich professioneel (?) te profileren, door hun cv in de derde persoon enkelvoud te schrijven. Ik quote collega-blogger Wim van Nobelen:

De eerste #Cvdooddoener is de veel gebruikte derde persoon enkelvoud bij de persoonsomschrijving. Je kunt jezelf afvragen of het slim is om een dergelijk stuk over jezelf te schrijven, maar als je het dan doet, waarom dan in de derde persoon enkelvoud? Elke keer als ik zo’n stuk lees, krijg ik het gevoel of iemands vader of moeder dit heeft geschreven en mee stuurt als een briefje waarom een kind te laat op school is gekomen. Wat voegt het toe? Waarom niet in de eerste persoon? Gewoon ik.

Uiteraard deel ik de conclusie van de schrijver: niet doen! Echter, als ik kijk naar websites van zelfstandig recruiters (en loopbaanadviseurs) tref ik vaak het volgende aan: een kopje “over ons” of “over bedrijf x”, foto van de recruiter en een beschrijving in de derde persoon enkelvoud.

Hoezo “over ons”? Waar zijn dan die collega’s? En waarom zoiets schrijven als: “Marianne Vissers werkt al jaren voor Marianne Vissers Werving en Selectiebureau. Tot tevredenheid van onze (!) klanten…” etc.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat veel zelfstandig recruiters zich niet als zodanig durven profileren. Waarom? Schaam je je ervoor, dat je in je eentje opereert? Wil je je groter voordoen dan je bent? Eerlijk gezegd begrijp ik daar helemaal niets van. Ik zou het van de daken schreeuwen dat ik als zelfstandig recruiter kandidaten vind, die via de “grotere jongens” niet in beeld komen. Door mijn specifieke ervaring, mijn uitgebreide netwerk en mijn unieke aanpak. En ik zou er alles aan doen om het imago van de zelfstandige te bevestigen, die immers wél bereid is die extra stap te zetten voor zijn (potentiële) klant.

Wim van Nobelen zei het al vaker: recruiters zijn net mensen. Mijn advies: haal dat “over ons” weg van je website, schrijf in de ik-vorm en ga met jouw persoonlijke verhaal achter klanten aan.

Ronny van Dooren

Ronny van Dooren. Organisatiestrateeg met een passie voor procesvernieuwing. Initiatiefnemer van 2alljobs. Ervaart dagelijks dat vernieuwing zelf heel improductief kan zijn. Schuift dat voor zijn gemoedsrust onder het kopje investeren.

Ronny van Dooren has 12 posts and counting. See all posts by Ronny van Dooren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.