Recruiters zijn net mensen (27): Verborgen talenten

Iedereen heeft talent. Misschien zelfs wel talenten. Iets met sport, muziek, theater, organiseren, besturen et cetera. Vaak wordt talent gekoppeld aan het werk wat we doen. Op jonge leeftijd ligt dat breder. Wanneer iemand klaar is met studeren/school en gaat werken, wordt over het algemeen enkel nog gekeken naar de maatschappelijke carrière en waar specifiek talenten liggen.

Werk neemt het grootste deel van onze dagbesteding in beslag. Als we daar naast nog activiteiten hebben, is dat hooguit voor enkele uren per week. Veel mensen sporten, maar vergeleken met werk is dat procentenwerk. Dit geldt ook voor het beoefenen van muziek, theater, besturen en dergelijke. Vrijwel altijd worden dit hobby’s genoemd.

Wikipedia schrijft over hobby’s het volgende: Onder een hobby wordt in het algemeen een ontspannende activiteit verstaan die men in zijn vrije tijd uitoefent en die men graag doet, meestal met als doel om iets tot stand te brengen.

Hier lees je twee verschillen met regulier werk. Het is een ontspannende activiteit en het wordt gedaan in de vrije tijd. Dat werk stress met zich meebrengt, weten we allemaal. Dat dit voor hobby’s ook geldt, lijkt me buiten elke discussie te staan. Ga op een willekeurig sportveld staan en je zult binnen enkele minuten overtuigd zijn. Hoewel bedoelt als ontspanning, laten vele zien dat het net iets meer is dan enkel relaxen.

Het begrip vrije tijd heeft de laatste jaren ook een hele andere lading gekregen. Niet alleen door werken 2.0 of het nieuwe werken, maar ook vanwege de verweving van werk en privé. Facebook is hier een duidelijk voorbeeld, of juist een gevolg, van.

Een veel gehoorde stelling is dat als je een baan hebt die je leuk vindt, je nooit meer hoeft te werken. Zou je dan nog een hobby hebben? Vrijwel ieder mens heeft een hobby. Hoeveel mensen nemen het talent van hun hobby mee naar hun werk? Wat weten wij van onze collega’s? Hebben zij talenten die we zakelijk kunnen inzetten? Hoe zit dit met recruiters? Welke hobby’s nemen recruiters mee naar het werk? Recruiters hebben toch wel een hobby? Het zijn tenslotte net mensen.

Blogfeuilleton: #Recruiters=mensen week 42/12 (deel 27)

Wim van den Nobelen

Recruiter Strictly People (Management, HR & Finance), Sollicitatiecoach & Nobelist (in al mijn dienstverlening bepaalt de klant zelf de waarde).

Wim van den Nobelen has 145 posts and counting. See all posts by Wim van den Nobelen

3 gedachten over “Recruiters zijn net mensen (27): Verborgen talenten

 • 16/10/2012 om 09:31
  Permalink

  Is blogs schrijven voor jou een hobby, Wim? 😉

 • 16/10/2012 om 13:14
  Permalink

  @Timon Inkoppertje, maar wel een hele goeie!! Bloggen is werk, maar of ik er talent voor heb?

 • 17/10/2012 om 17:25
  Permalink

  Daar zijn de meningen over verdeeld wil je zeggen? Ik geniet van je schrijfwijze, dus steek die maar in je zak!
  Maar moet je voor elk werk talent hebben? Ik heb ooit een groot recruiter uit Amerika zien schrijven dat recruitment geen talent is. Een goede recruiter worden zit dus niet in je DNA.
  Ongetwijfeld dat dit ook geldt voor bloggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.