Sourcing voor recruiters: vind meer kandidaten via kandidaten (tip #7)

Zoekmachines zijn niet bijzonder intelligent en daardoor is het vaak lastig te vinden wat je zoekt. Iedere Recruiter is inmiddels wel bekend met boolean search-opdrachten maar een andere tactiek of aanpak kan soms verrassende resultaten opleveren. 

In deze serie van sourcing tips voor (vergevorderde) recruiters toon ik enkele bekende en minder bekende search-technieken en strategieën.

Tip 7: vind meer kandidaten via kandidaten

Heb je een interessante kandidaat gevonden op LinkedIn? Profielen op LinkedIn bevatten veel ‘verborgen’ informatie die je kunnen leiden naar nog meer relevante kandidaten. Dit zijn de 8 manieren:

  1. People Also Viewed (Ook bekeken). Dit is de sectie die je in de rechterkolom ziet als je een profiel bekijkt. Dit lijstje bevat veelal namen van populaire vakgenoten, collega’s, leidinggevende, directie/management of andere vergelijkbare profielen.
  2. Connecties (Your Connections). Gebruikers kunnen, via Instellingen – Selecteren wie uw connecties kan zien, instellen of de namen van hun directe connecties zichtbaar zijn. Standaard wordt een lijst met eerstegraads connecties weergegeven zodat je door hun netwerk kunt bladeren (lees hier hoe).
  3. Ontvangen aanbevelingen (Recommendations). Een rijke bron van informatie en potentiële kandidaten!
  4. Gegeven aanbevelingen. Idem, het is mogelijk om deze onzichtbaar te maken.
  5. Endorsements (ontvangen onderschrijvingen). Een recente populaire toevoeging door LinkedIn met grote voordelen voor recruiters. Eerstegraads connecties, in het bijzonder vakgenoten, worden hierdoor extra zichtbaar.
  6. Project partners. Projecten, een extra onderdeel dat je aan je profiel kunt toevoegen, wordt niet heel vaak gebruikt maar kan de namen van andere teamleden bevatten.
  7. Status updates. Reacties op nieuws en status updates verraden interacties met connecties of vakgenoten in groepsdiscussies.
  8. Indirect via groepen. Ik kom weinig gebruikers tegen die niet lid zijn van een of meer (vak)groepen op LinkedIn. Groepen zijn ook een van de meest bezochte en actieve onderdelen op LinkedIn en uitermate geschikt om experts te vinden en ermee contact te leggen.

Met behulp van bovenstaande tips vind je nog meer potentiële kandidaten die met een boolean-search onvindbaar zijn. Doe er je voordeel mee!

recruiter-universityPS. Tijdens onze masterclass ‘Recruitment via LinkedIn’ leer je nog veel meer handige tips en technieken om kandidaten te vinden en te benaderen, die je direct kunt toepassen in LinkedIn of andere cv-databases.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 616 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.