Onderzoek sociale media en recruitment

Gebruiken recruiters sociale media wel tweezijdig?

In dit onderzoek wordt het gebruik van sociale media door recruiters bij de werving en selectie van kandidaten bekeken. Wordt sociale media nu daadwerkelijk gebruikt door recruiters? En hoe gebruiken zij deze sociale media? Maakt men enkel gebruik van eenzijdige communicatie of gebruiken recruiters sociale media ook als tweezijdig communicatiemiddel?

Om het onderzoek compleet te maken en deze vragenstukken te beantwoorden zijn recruiters nodig die mee willen werken aan dit onderzoek en de korte vragenlijst willen invullen. De link naar het onderzoek is: https://uvacommscience.qualtrics.com/SE/?SID=SV_9Ze3twXBgrNvFBy. De vragenlijst zal online staan tot 1 mei 2012 en zodra de resultaten binnen zijn, zullen deze bekend gemaakt worden.

Deze vragenlijst is een onderdeel van mijn afstudeeronderzoek naar het gebruik van sociale media door recruiters bij de werving en selectie van kandidaten, voor de opleiding Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van onderzoeksinstituut ASCoR, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam. ASCoR doet wetenschappelijk onderzoek naar media en communicatie in de samenleving.

Het invullen van de vragenlijst zal maximaal 8 minuten van uw tijd in beslag nemen. Er zijn een aantal algemene vragen en een aantal stellingen welke betrekking hebben op sociale media en communicatie. Ik verzoek u de antwoordmogelijkheid te kiezen die het beste bij u past. Er zijn geen goede of foute antwoorden.

De vragenlijst wordt anoniem afgenomen. Demografische gegevens worden alleen om statistische redenen gevraagd. IP adressen worden niet opgeslagen. Als u een samenvatting van de onderzoeksresultaten wil krijgen, dan kunt u dat aangeven door uw email adres te geven aan het einde van de vragenlijst. De email adressen worden uitsluitend hiervoor gebruikt en zullen niet worden opgeslagen of doorverkocht.

U doet mij een groot plezier door deze vragenlijst in te vullen. Bij voorbaat bedankt voor uw medewerking!

Christine van den Bent

Gastblogger

Onder deze gastblogaccount schrijven auteurs die geen blogger zijn van Recruiting Roundtable over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Heb jij een blog die je wilt delen, of wil je graag blogger worden, stuur dan een tweet (@jaccov) of mail naar Jacco Valkenburg.

Gastblogger has 51 posts and counting. See all posts by Gastblogger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.