Netwerken op Monsterboard mogelijk door integratie met Facebook-BeKnown

Een intern contact hebben binnen een organisatie waar je wilt solliciteren, kan je helpen bij het krijgen van die baan. Deze persoon kan als referentie dienen en je nuttige tips en inzichten geven die je helpen in het sollicitatieproces. Om werkzoekenden te helpen nagaan wie ze kennen binnen bedrijven die een vacature hebben, heeft carrièresite Monsterboard zijn professionele netwerkapplicatie voor op Facebook – BeKnown – geïntegreerd in de eigen website.

Door deze integratie kunnen werkzoekenden gebruik maken van de hoogstaande zoektechnologie van Monsterboard om de juiste baan te vinden en meteen te zien met wie ze binnen de organisatie al verbonden zijn via hun Facebook en BeKnown contacten. Daarnaast zorgt deze integratie voor werkgevers ervoor dat het bereik van hun vacatures veel groter wordt. Omdat de vacatures zichtbaar worden in een alsmaar groeiend professioneel netwerk van 901 miljoen Facebook gebruikers. De integratie vindt plaats in 34 landen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australië en Europa.

“Elke maand bezoeken meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd de Monster websites om toegang te krijgen tot miljoenen vacatures via onze geavanceerde zoektechnologie”, aldus Warren Hammond, General Manager Monster Benelux. “We hebben nu de kracht van deze zoektechnologie gecombineerd met BeKnown, onze professionele netwerkapplicatie op Facebook. Zo bieden we werkzoekenden en werkgevers een fantastische manier om elkaar te vinden.”

Deze mijlpaal sluit aan bij de strategie van Monsterboard om alle middelen in te zetten om werkzoekenden en organisaties met elkaar te verbinden. Op verschillende platformen, van het internet tot mobiel en social media. Gebruikmakend van de meest geavanceerde technologie om de juiste persoon met de juiste baan te matchen.

Wat zijn de voordelen voor werkzoekenden?
– Zie welke contacten je hebt binnen meer dan 300.000 bedrijven.
– Zoek naar banen en ontdek hoe je verbonden bent met bedrijven waar je het liefst voor zou willen werken.
– Spreek contacten aan die je kunnen helpen binnen de organisatie waar je solliciteert.
– Maak je eigen professionele netwerkprofiel aan dat zowel op Monsterboard als de BeKnown app. op Facebook beschikbaar is.
– Houd zelf controle over de zichtbaarheid van je profiel en je netwerk uitnodigingen op Facebook.
– Houd je professionele en privé netwerk gescheiden.

Wat zijn de voordelen voor bedrijven?
– Vergroot het bereik van je social recruitment activiteiten en verbind talent aan je door referrals (= verwijzingen door derden).
– Nodig medewerkers en recruiters uit om lid te worden van BeKnown om zo meer referrals te krijgen.
– Krijg toegang tot publieke profielen die verbonden zijn met Monsterboard en BeKnown. Met up-to-date informatie over kandidaten.
– Maak van Facebook fans potentiële nieuwe collega’s via de gratis BeKnown vacature app. voor op de Facebook timeline.
– Vergroot je employer brand met een bedrijfsprofiel op BeKnown waardoor werkzoekenden meer over je organisatie te weten komen en hen aan je te verbinden in hun zoektocht naar een baan op Monsterboard.

“Toen wij BeKnown in juni 2011 lanceerden, was ons doel om de expertise die Monster(board) heeft optimaal te benutten en de grootste social media website te gebruiken als platform om een professioneel netwerk platform mogelijk te maken”, aldus Matthew Mund, Vice President Product Management bij Monster. ‘De afgelopen 10 maanden zijn we doorgegaan om de functies en mogelijkheden van BeKnown uit te breiden, zowel voor werkzoekenden als bedrijven. Gecombineerd met de kracht van Monster is BeKnown goed toegerust voor groei.”

BeKnown is eveneens gratis beschikbaar via Android, iPad en iPhone applicaties. Meer informatie over BeKnown kan je vinden op http://beknown.monster.com. Volg BeKnown ook op Twitter, Facebook en de BeKnown blog, waar regelmatig updates terug te vinden zijn.

Zie wie je kent bij organisaties waar je wilt solliciteren door integratie BeKnown op Monsterboard

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.