LIPPL: alle LinkedIn profielen bekijken zonder upgrade

In mijn eendaagse masterclass ‘Recruitment via LinkedIn’ toon ik telkens de laatste tips, tools en hacks om LinkedIn optimaal te gebruiken. Als recruiters/sourcers zijn we in het bijzonder geïnteresseerd in snelle manieren om volledige LinkedIn profielen te bekijken, waarvan alleen de basisinformatie te zien is. Dit is het geval bij derdegraads of anonieme LinkedIn profielen als je een gratis account hebt.

Meestal publiceer ik deze hacks niet omdat deze achterdeurtjes zeer snel door LinkedIn worden dichtgegooid en ik weet dat ze meelezen… Maar de Chrome extensie Lipplink.com bestaat bijna 2 maanden en wordt steeds vaker openbaar beschreven dus wil je deze tool niet onthouden (voor zolang het duurt).

Het werkt heel eenvoudig als je de Chrome webbrowser gebruikt, en welke recruiter/sourcer doet dat niet (??), in 4 stappen:

 1. Meld je met je LinkedIn profiel aan op de website Lipplink.com
 2. Installeer de Chrome extensie Lippl
 3. Navigeer naar een (derdegraads of anoniem) LinkedIn profiel
 4. Open de Lippl sidebar met CTRL+S en open, ook via CTRL+O, het volledige profiel in een incognito-venster van Chrome.

Het resultaat is het openbare LinkedIn profiel van die persoon inclusief de volledige naam!

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

6 gedachten over “LIPPL: alle LinkedIn profielen bekijken zonder upgrade

 • 06/03/2014 om 11:33
  Permalink

  Dat linkedin met betaalde accounts het inzien van persoonlijke data mogelijk maakt is eigelijk al schending van de privacyrechten (staat vast wel in de kleine lettertjes) Dit is echter gewoon hacken.

 • 06/03/2014 om 12:32
  Permalink

  Goede tips! Als recruiter zou ik deze zeker in acht nemen. Ik ben alleen benieuwd of dit wel helemaal is toegestaan. Zo niet dan zal LinkedIn hier vast snel een oplossing voor gaan bedenken.

 • 06/03/2014 om 13:03
  Permalink

  Deze tool automatiseert wat je handmatig ook zelf kunt doen. Ze doen dus niets verkeerd maar zeker is dat LinkedIn hier niet blij mee zal zijn en nu druk bezig is om hiervoor een technische blokkade te bedenken. Maar er is altijd weer iemand die een slimme oplossing bedenkt hierop, zo gaat het al jaren.

 • 12/03/2014 om 11:08
  Permalink

  Net geprobeerd en ik vrees, dat LinkedIn er nu al iets bedacht heeft:-))
  Want ik krijg direct na mijn poging op aanmelden met mijn LinkedIn Account op Lipplink.com een 500 Internal Server Error…

 • 12/03/2014 om 12:05
  Permalink

  Ok, ik zal hacks nooit meer openbaar publiceren 😉

  Het lijkt er overigens op dat registreren met je LinkedIn account op LIPPL niet meer werkt maar de tool zelf nog wel werkt, voor de gelukkigen die dit al hadden geinstalleerd.

 • 12/03/2014 om 16:02
  Permalink

  Aanmelden met je LinkedIn account bij Lippl werkt inderdaad niet (meer), maar gewoon je aanmelden bij Lippl wel. Overigens is het (na installatie van de plug-in in Chrome) niet Ctrl-S en Ctrl-O maar Alt-S en Alt-O. Het is inderdaad het openbare LinkedIn profiel van de persoon dat je dan krijgt en daar zal niets op tegen zijn, want het is openbaar. Het hele handige van dit tooltje is dat het je vanuit het anonieme zoekresultaat naar dit openbare profiel brengt. Ik geloof niet dat dit illegaal of een “hack” is. Maar het maakt wel dat je minder snel een betaalde account bij LinkedIn hoeft te nemen, dus zullen ze het wel willen afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.