De 16 populairste iPhone Apps op het gebied van vacatures en carrière

Ik stuitte gisteren toevallig op de website appannie waarin een overzicht wordt gegeven van de populairste iPhone en iPad Apps. De iPhone en iPad Apps zijn handig gecategoriseerd en het is mogelijk de resultaten te verfijnen op een specifiek land. Ook wordt er onderscheid gemaakt in betaalde en gratis apps.

Bij het doorlopen van de Top 500 zakelijke apps in Nederland viel het me op dat recruitment gerelateerde applicaties goed zijn vertegenwoordigd. Dat had ik zelf niet verwacht moet ik bekennen. Er is blijkbaar meer vraag naar dan je (lees: ik) op het eerste moment zou denken. In de Top 100 van vandaag staan bijvoorbeeld 10 apps die sterk vacature of anderszins recruitment of carriere gerelateerd zijn.

Een overzicht van de populairste iPhone Apps uit de Nederlandse Top 500 Zakelijk (Gratis):

#

Ranking (zakelijk)

Gratis iPhone apps

14Job Search (indeed.com, vind vacatures in 19 landen)
27Intermediair (vacatures en carrieretips)
318Vacatures (NationaleVacaturebank.nl)
421Banen (Banen.nl vacature zoekmachine)
524Jobs (Careerbuilder.com)
626Bijbanen
744Recruiting Roundtable Nederland (blog en nieuws aggregator)
851Vacature (Vacature.be)
978Kunneman & Vandenbroek Vacature App
1079Global Recruiting Roundtable
11168Deloitte.
12176JobPatrol
13195Search Jobs & Find a Career – BEYOND.COM
14216Shake Your Job
15247Deloitte Jobs
16389Korn/Ferry Connect

Wat blijkt uit de overzichten is dat er nog zeer weinig Mobiele Recruitment Apps beschikbaar zijn. Ik ben ervan overtuigd dat om deze reden, i.c.m. de populariteit naar deze apps, er kansen liggen voor (corporate) recruitment organisaties en wervingsbureaus om in contact te komen en blijven met hun doelgroep op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd moet ik constateren dat Lokloq sinds de lancering van de Deloitte Jobs App in februari 2010 geen nieuwe klanten meer heeft aangesloten.

De populairste iPhone app komt van de vacature-zoekmachine indeed.com die steevast in de top 10 scoort onder de zakelijke apps in Nederland (zie hieronder). Het is een app die ook redelijk goed gewaardeerd wordt met 2.5 van de 5 sterren.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 617 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

4 gedachten over “De 16 populairste iPhone Apps op het gebied van vacatures en carrière

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.