Het leed dat Java Developer heet…

15-10-2012  Vacature Java Topper – Voor een leuke dynamische organisatie in het midden van het oosten van het land, die iets doet in de zorg, zoek ik een Java Topper! Als Java Topper schrijf je topapplicaties, verder uh…. snap ik er eigenlijk ook niet zo veel van…. Denk je dat je het aan kan?

… een passage uit het dagelijks leven van de vermoeide IT’er die om zich heen kijkt naar een nieuwe baan. Herkenbaar?

Een vluchtige blik op de welbekende jobsites leert ons dat de onder de eerste 10 vacatures voor Java Developers, 7 vacatures anoniem door een W&S bureau worden aangeboden. Na even doorlezen weten we ook dat het hier 3 vacatures betreft die door verschillende bureaus zijn geplaatst.

Het resultaat kennen we inmiddels allemaal. We adverteren tot we groen zien, maar geen Java Developer die reageert… En geef hem eens ongelijk!

IT’er wil zelf solliciteren

De schaarse IT’er zal niet vaak zelf hoeven te solliciteren naar zijn volgende baan of freelance opdracht. Hij wordt gevonden!

Uit onderzoek onder IT’ers blijkt dat zij weldegelijk het heft in eigen hand willen houden door zich zelf (zonder intermediair) te oriënteren op de arbeidsmarkt. Dat betekent rondvragen in het netwerk, maar ook zoeken naar vacatures. Daarbij worden zij helaas keer op keer geconfronteerd met onoverzichtelijke zoekresultaten met dubbele, anonieme en niet bestaande vacatures voordat een “echte vacature” is gevonden. Dit wekt helaas veel irritatie op. De IT’er staakt zijn zoektocht en wacht de telefoontjes rustig af om gevonden te worden.

Jammer! Zo wordt de proactieve houding eigenlijk afgestraft en is de IT’er overgeleverd aan wat er “toevallig” op zijn pad komt.

Afhankelijkheid van de werkgever

Bedrijven zijn afhankelijk van goede IT’ers, de bedrijfsprocessen en nieuwe initiatieven zijn er van afhankelijk. Het inzetten van online advertentiekanalen levert eigenlijk te weinig op, maar kost wel geld. Organisaties kiezen ervoor wel door te gaan met adverteren en vaak ook in de volle breedte onder het mom “niet geschoten is altijd mis”. Je hebt immers  naamsbekendheid nodig als IT werkgever en soms heb je geluk! Uitbesteden aan een W&S bureau is dan een logische, maar ook kostbare, stap ernaast.

ITJobGroup.com – IT Vacaturesite 2.0

Met deze informatie is ITJobGroup.com begin 2012 begonnen met de bouw van een platform zoals we dat nog niet kennen. Een jobsite die voor de volle 100% is gebouwd op de wensen van de kandidaat. Dit resulteert in ITJobGroup.com met 28 niche IT vacaturesites, waar:

  • geen ruimte voor W&S bureaus is
  • geen ruimte voor anonieme vacatures is
  • geen ruimte voor “gepromote” vacatures is

Op dit moment zijn grote en kleine organisaties (NS, Achmea, Spill Games, UNIT4, etc.) reeds actief op de site.

Lezers aanbieding

Recruiting Roundtable biedt haar lezers de mogelijkheid om met 50% korting te adverteren op ITJobGroup.com. De kortingscode hiervoor is RRNL.

Even voorstellen! Mijn naam is Wiebe Lempke en ik ben inmiddels 12 jaar actief binnen Recruitment. Mijn ervaring aan organisatie zijde heb ik opgedaan in de 5 jaar als corporate recruiter bij Debitel. Aan bureauzijde staan Michael Page en sinds 2006 Your Recruiter (als ondernemer) op het lijstje. De ervaring aan zowel corporate als bureauzijde helpt mij in het doorgronden van wervingsproblematiek. Begin dit jaar hebben wij ITJobGroup.com opgericht om een alternatief te bieden voor reguliere IT vacaturesites.

Gastblogger

Onder deze gastblogaccount schrijven auteurs die geen blogger zijn van Recruiting Roundtable over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Heb jij een blog die je wilt delen, of wil je graag blogger worden, stuur dan een tweet (@jaccov) of mail naar Jacco Valkenburg.

Gastblogger has 51 posts and counting. See all posts by Gastblogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.