Vacatures in de zomer – 2009 vs 2010

Jobfeed levert de grootste gestructureerde en doorzoekbare database van online vacatures. Deze maand heeft men het fenomeen van de traditionele zomer dip nader onderzocht*. In de afgelopen jaren is de activiteit op de arbeidsmarkt lager tijdens de zomermaanden, zowel vacatures en sollicitaties vallen drastisch terug in juli en augustus, en komt deze weer terug zodra de zon begint zich te verschuilen achter de eerste regenwolken in september.

Met 4,4% meer online banen deze zomer is de dip iets minder diep, maar over het algemeen vergelijkbaar met vorig jaar. Echter wanneer we kijken naar de verschillende sectoren, zien we een aantal interessante verschuivingen. Overheid / Non-profit banen zijn een verbazingwekkende 50% afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Inmiddels hebben bedrijven in de ICT (+44%), Engineering & Manufacturing (+53%) en Handel & Retail (+33%) een significant betere zomer gehad dan vorig jaar. Dit alles impliceert dat de Nederlandse private arbeidsmarkt een aanzienlijke groei in de zomer ten opzichte van vorig jaar ervaart.

*Jobfeed heeft vacatures uitgesloten van Staffing & Recruitment bureaus in deze studie en is er alleen gekeken naar directe werkgevers.

Bron: Jobfeed

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.