Gelukkig nieuwwerkjaar

Het is al weer 2012! De tijd gaat snel, of het nou crisis is of niet. Dagen, weken, zelfs jaren vliegen voorbij alsof het digitale tijdperk niet alleen het leven sneller maakt, maar ook de tijd harder laat gaan. Er ligt weer een nieuw jaar voor ons. Wat gaat het ons brengen. Voorspoed? Tegenslag? Een Europese titel voetbal? Een Olympische gouden medaille voor de 4×100 meter dameszwemploeg? Bezuinigingen die zijn weerga niet kennen? De val van de Euro? Of de opkomst van de Eurobond?

Voorspellen is het favoriete spelletje van deze periode, net als goede voornemens uitdragen. De fitnesscentra stromen weer vol en afvalproducten kunnen niet aangesleept worden. Lang zal het niet duren. Januari wordt nog wel overleefd, maar in februari komen oude patronen terug. Ons drukke dagelijkse leven krijgt de overhand en andere zaken krijgen prioriteit. Goede voornemens worden van goede bedoelingen goede intenties en uiteindelijk goede gedachten.

Heb ik goede voornemens? Natuurlijk. Of ze februari gaan halen weet ik niet, maar ik waag me er toch aan ze te delen. Mijn eerste voornemen is het schrijven van een boek. Met een ghostwriter, die ik nog zoek overigens, wil ik een boek schrijven over Recruitment. Dit zal een combinatie worden van de blogs die ik geschreven heb en enkele ideeën die nog uitgewerkt moeten worden.

Mijn tweede voornemen is van sportieve aard. In mei van dit jaar wil ik de marathon van Praag lopen. Het ultieme doel is 3’45” uur maar een tijd onder de 4 uur is toereikend.

Mijn derde voornemen en laatste voornemen is zeker de belangrijkste. Jarenlang heb ik gedacht dat gezondheid het allerbelangrijkste is. Nu is dit zeer belangrijk, maar vanwege allerlei tegenvallers en ervaringen kan ik zeggen dat gelukkig zijn een hoger doel is om na te streven. Nu zal de tijd van het jaar zeker meespelen, maar sinds enkele jaren weet ik dat ook dit ondergeschikt is aan nog iets groters. Alles draait in ons leven om liefde.

Liefde voor je partner, je kind(eren), familie, werk en ook jezelf. Zo wil ik in 2012 ook met liefde blijven schrijven over Recruitment en alles wat daarmee te maken heeft. Een gelukkig nieuwwerkjaar en veel liefde gewenst.

Wim van den Nobelen

Recruiter Strictly People (Management, HR & Finance), Sollicitatiecoach & Nobelist (in al mijn dienstverlening bepaalt de klant zelf de waarde).

Wim van den Nobelen has 145 posts and counting. See all posts by Wim van den Nobelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.