Vacatureaanbod HR sector blijft stabiel

Het aanbod van vacatures in de HR sector blijf redelijk stabiel. Terwijl in andere sectoren grote schommelingen waarneembaar waren, daalde de Monster Employment Index voor HR vacatures de afgelopen 12 maanden met 1 punt licht. De algehele Index nam in juli met 1 punt toe en daalde in vergelijking met vorig jaar met 17 punten. Het vacatureaanbod komt hiermee uit op 79 punten.

“Hoewel over het algemeen minder personeel wordt aangenomen, laat de Index vergeleken met juni een lichte stijging in het aantal vacatures zien. Dit komt grotendeels door de toegenomen vraag naar personeel voor de gezondheidszorg in de afgelopen vier maanden”, aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. “Waar het vacatureaanbod van leidinggevende functies blijft dalen, is er wel behoefte aan mensen voor de posities op lagere niveaus. Dit is goed nieuws voor starters die graag de arbeidsmarkt op willen.”

Vraag naar HR personeel zo goed als gelijk
De vraag naar personeel in de HR sector is al langere tijd stabiel. De afgelopen 12 maanden daalde de Index slechts met 1 punt en sinds januari 2010 stond het aanbod niet lager dan 46 punten en niet hoger dan 50 punten. Vorige maand daalde het vacatureaanbod licht met 1 punt. In de gezondheidszorg steeg het aanbod met 19 punten het meest. In de transport & logistiek sector (+6), de agrarische sector (+6) en de engineering sector (+4) steeg het aanbod ook. Het vacatureaanbod daalde in het onderwijs met 9 punten het meest. De Index nam ook in de horeca & toerisme sector (-6) af.

Vergeleken met 12 maanden geleden nam het aanbod enkel in de gezondheidszorg (+4) toe, waar de vraag naar personeel in alle overige sectoren daalde. De Index nam in de publieke sector (-45) het sterkst af, gevolgd door de horeca & toerisme sector (-37), de transport & logistiek sector (-29) en de sales sector (-23). In de overige sectoren daalde het aanbod minder sterk.

Sterkste vacaturestijging in Drenthe en Friesland
In juli steeg het vacatureaanbod in alle sectoren in 8 van de 12 provincies. In Drenthe en Friesland steeg het aanbod met 7 punten het sterkst. Het aantal vacatures nam verder in Overijssel, Noord-Brabant, Limburg, Groningen en Flevoland met 5 punten toe en in Zeeland met 2 punten. In Noord-Holland bleef het aanbod gelijk terwijl het in Zuid-Holland (-1), Utrecht (-1) en Gelderland (-2) daalde.

Ten opzichte van vorig jaar juli staat het vacatureaanbod voor iedere provincie in de min. In Zeeland nam het aanbod het meest af. De Index daalde er fors met 33 punten. Ook in Groningen (-28), Limburg (-27), Overijssel (-24), Drenthe (-22) en Gelderland (-20) nam het vacatureaanbod sterk af. In Noord-Brabant (-17), Zuid-Holland (-15), Noord-Holland (-15), Utrecht (-12), Friesland (-9) en Flevoland (-5) daalde de vraag naar personeel eveneens.

Europees vacatureaanbod blijft gelijk
Vorige maand bleef het Europese vacatureaanbod gelijk aan dat van juni. Het aanbod steeg in Duitsland (+6), Frankrijk (+4) en Italië (+1) terwijl het in Zweden (-6), het Verenigd Koninkrijk (-5) en België (-1) juist daalde.

Vergeleken met 12 maanden geleden staat de Europese Index 3 punten hoger. Alleen in Duitsland (+22) steeg de Index. Het vacatureaanbod bleef verder in Zweden gelijk en liep in Frankrijk (-15), het Verenigd Koninkrijk (-4), België (-4) en Italië (-2) terug.
Bron: Monsterboard

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.