Overzicht alle ATS recruitmentsystemen in Nederland (2014)

Voor het vijfde jaar op rij publiceren we een overzicht van alle recruitmentsystemen in Nederland. Want er zijn weer een paar veranderingen uit 2013 te melden op het gebied van recruitment software leveranciers en hun pakketten.

Alle edities – inclusief de nieuwste lijst – vind je hier.

Er zijn 5 nieuwe leveranciers van recruitment software toegevoegd aan de lijst:

 1. Kenexa, een internationaal bekend en gerenommeerd ATS, is recent overgenomen door IBM en daarmee hebben ze ook een vertegenwoordiging in Nederland gekregen.
 2. Recruiter XL met oorsprong in Groningen.
 3. Qandidate.com, het populaire gratis ATS van Vonq met inmiddels meer dan 3.000 klanten.
 4. HRMatches
 5. myRecruit

M/V Manager van Redmax Technology is niet meer verkrijgbaar. Daarmee komt het totaal op 39 leveranciers van recruitmentsystemen in Nederland.

Compleet overzicht ATS / Recruitmentsystemen 2014

Leverancier / vertegenwoordiger Pakketten
1 Actief Software A-PerfectMatch
2 Adver Online HROffice, HR Office Plus, HROffice Pro
3 Career Centre B.V. CareerCentre
4 Carerix Recruitment Edition, Staffing Edition, Standard Edition, Corporate Edition
5 Connexys Recruitment (Light, Enterprise, Large Enterprise), VacatureManager Overheid, VacatureManager Zorg, Campus Recruitment
6 Daywize Daywize
7 Exact Exact Synergy
8 Hireserve iCams Ondemand, iCams Enterprise, iCams Agency
9 IBM Kenexa Brassring, ZOOMrecruit, Kenexa Better Center
10 Infor.vision EazyMatch
11 Go! Interactive Match-it.nu
12 JobsRepublic E-recruiter
13 Lumesse EasyCruit, i-Grasp, TalentLink
14 Match-id HC ID selector, HC ID connector
15 Manpower Careerharmony
16 MJS Recruithem
17 MySolution MySolution FLEX-PRO
18 Oracle – PeopleSoft – Taleo Oracle eBS iRecruit, PeopleSoft Recruiting Solutions, Taleo Cloud Service (Taleo Enterprise Edition, Taleo Business Edition)
19 Otys Otys voor uitzend bureaus, corporate recruiters, werving en selectie, vacaturebanken.
20 Peoplefluent Recruiting (voorheen Peopleclick Authoria)
21 PeopleXS / TalentSoft Express recruitment, Professional talent management, Enterprise talent management
22 Recruiter XL Recruiter XL
23 Recruity Recruity
24 Redmax Technology M/V Manager
25 Rexx systems rexx Recruitment
26 Robuust groep CATSone
27 SAP SuccessFactors Recruiting , E-Recruiting, euHReka OnDemand (via NorthgateArinso)
28 SRES Searchsoftware
29 SuccessFactors Recruiting Management
30 The Project Company BV Status Matches Pro
31 Tangram RIS Power / Compact / Search, ROOS SQL, BOSS
32 Tibbit groep SPOT
33 UNIT4 UNIT4 Recruitment
34 Vonq Qandidate.com
35 Whoopaa HRMatches
36 WiseNose Wisenose WorkForce software Basic / Pro / XL
37 Workforce Vision Workforce Vision Recruitment
38 Yellow Yard Yellow Yard
39 ZorgpleinNoord Werving- en selectieapplicatie (alleen voor zorg- en welzijnsorganisaties)

OPMERKING 1: Aanvullingen en correcties op deze lijst zijn zeer welkom.

OPMERKING 2: Bovenstaand bijgewerkt overzicht van e-recruitmentsystemen, in alfabetische volgorde van leverancier of vertegenwoordiger, voldoet aan de volgende criteria:

 • Applicant Tracking Systems (ATS) leveranciers,
 • Met een verkooporganisatie (of verkoper) in Nederland,
 • Stand-alone recruitment software oplossingen voor Corporate organisaties, Werving- en selectiebureau’s of detacheringbureaus

Software leveranciers die zich alleen richten op de uitzendbranche zijn in deze lijst niet meegenomen. Tevens zijn pakketten voor vacaturebanken (jobboards) niet meegenomen. Ook vacature-managementsystemen (AMS), software waarmee je vacatures op een of meer jobboards kan plaatsen, zijn niet vermeld als deze niet de mogelijkheid bieden om vacatures te publiceren op de eigen website.

OPMERKING 3: Slechts enkele leveranciers bieden ATS (Applicant Tracking System) oplossingen aan die ook softwarematig verschillen onder de motorkap, in vakjargon de engine genoemd. Leveranciers met verschillende software oplossingen zijn Lumesse, Oracle, SAP en Tangram. De overige leveranciers die op hun website schijnbaar meerdere oplossingen aanbieden, werken met software die anders is geconfigureerd. Deze verschillende configuraties zorgen ervoor dat de software beter is afgestemd voor Corporate Recruitment organisaties, bemiddelingsbureaus of juist detacheringbureaus. Deze andere positionering van de software wordt gedaan om de verschillende doelgroepen van specifieke informatie te voorzien en om marketing- en prijstechnische redenen. De software engine is echter identiek. Deze marketingtactiek zie je bij partijen zoals Carerix, Connexys, PeopleXS en OTYS.

OPMERKING 4: Lumesse Easycruit is een whitelabel oplossing dat alleen via resellers verkocht wordt zoals Raet Online Werving & Selectie. Lumesse i-Grasp wordt door de strategische focus op Lumesse TalentLink niet meer aangeboden worden aan nieuwe klanten.

LEESTIP 1: Een overzicht van, Nederlandse en buitenlandse, gratis recruitmentsystemen vind je natuurlijk ook op dit blog.

LEESTIP 2: Welke recruitmentsystemen vind je bij de top 100 Nederlandse bedrijven? Lees onze analyse.

LEESTIP 3: Een recruitmentsysteem kiezen is niet makkelijk. Hier lees je 20 valkuilen van een recruitmentsysteem implementatie.

©2014 Recruit2, voor advies en implementatie van recruitmentsystemen

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “Overzicht alle ATS recruitmentsystemen in Nederland (2014)

 • 26/02/2014 om 10:54
  Permalink

  Beste Jacco,

  Naar aanleiding van je eerste opmerking wil ik je vragen om allyou® aan het lijstje van recruitmentsystemen toe te voegen. allyou® is een nieuw recruitmentsysteem dat eind augustus 2013 op de Nederlandse markt is geïntroduceerd. Het is een webbased applicatie dat erop is gericht om de werkgever en haar vacatures op een zeer efficiënte en effectieve manier zoveel mogelijk exposure te geven.

  De werkgever kan in allyou® niet alleen het proces van vacatures en sollicitanten beheren, maar heeft integraal de beschikking over de meest effectieve wervingskanalen. Een aantal van onze USP’s zijn: de optimale vindbaarheid van vacatures (SEO) gericht op zoeken via Google, virale verspreiding van alle vacatures van werkgevers via de social media kanalen van allyou® (Facebook, LinkedIn, twitter en Google+), vacaturemarketing via Brockmeyer en het doelgroepgericht voeren van campagnes op social media.

  Een unieke functionaliteit in allyou® is de mogelijkheid voor werkgevers om externe recruiters via het systeem te selecteren op basis van specialisme, prijs en kwaliteit. Hiermee kunnen werkgevers direct de beste externe recruiter selecteren voor de opdracht of eerst een tender onder de externe recruiters uitzetten. Om in aanmerking te komen voor opdrachten kunnen externe recruiters op allyou® een individueel profiel aanmaken en zich profileren richting werkgevers en werkzoekenden. Werkzoekenden kunnen op allyou® zoeken naar vacatures, maar ook naar passende werkgevers en relevante externe recruiters.

  Alle 3 partijen vinden in allyou® meerwaarde. Werkgevers en recruiters betalen jaarlijks €595,- licentiekosten voor het gebruik van allyou®. Voor werkzoekenden is het gebruik geheel kostenloos. Een voorbeeld van één van onze klanten vind je via http://www.allyou.nl/werken-bij-hago.html

  Voor meer informatie kan contact worden gezocht via tarek@allyou.nl of via 06-22440441.

  Met vriendelijke groet,

  Tarek el Gamal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.