Gezocht: Assistent Verkoop tussen 18 en 21 jaar met minimaal 10 jaar verkoopervaring…

Op dit blog verbazen we ons regelmatig over onze professionele collega-recruiters die weinig of geen aandacht lijken te besteden aan het schrijven van pakkende vacatureteksten met relevante functie-eisen. Zoals de hardnekkige maar onzinnige eis voor een afgeronde opleiding (uitzonderingen daargelaten). Of de lange opsomming van standaard competenties die echt geen kandidaat meer of minder zullen opleveren. En dat terwijl recruitment een proces is en een goede start het halve werk is.

Professionals kunnen er een potje maken, gastblogger Caroline Smid heeft hier al een serie blogs over geschreven, maar er is altijd baas boven baas…

Vacature verkoper

Dat het schrijven van een vacaturetekst ook anders kan bewijst de creatieve vacaturetekst van Pieter Manager bij Coolblue!

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 602 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.