Gezocht: Assistent Verkoop tussen 18 en 21 jaar met minimaal 10 jaar verkoopervaring…

Op dit blog verbazen we ons regelmatig over onze professionele collega-recruiters die weinig of geen aandacht lijken te besteden aan het schrijven van pakkende vacatureteksten met relevante functie-eisen. Zoals de hardnekkige maar onzinnige eis voor een afgeronde opleiding (uitzonderingen daargelaten). Of de lange opsomming van standaard competenties die echt geen kandidaat meer of minder zullen opleveren. En dat terwijl recruitment een proces is en een goede start het halve werk is.

Professionals kunnen er een potje maken, gastblogger Caroline Smid heeft hier al een serie blogs over geschreven, maar er is altijd baas boven baas…

Vacature verkoper

Dat het schrijven van een vacaturetekst ook anders kan bewijst de creatieve vacaturetekst van Pieter Manager bij Coolblue!

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 617 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.