CBS: sinds 2004 niet meer zo weinig vacatures

  • Aantal openstaande vacatures daalt met 9 duizend
  • Daling bij vrijwel alle sectoren
  • Ook minder nieuwe en vervulde vacatures

Eind juni 2012 stonden er, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 109 duizend vacatures open.  Dat zijn er 9 duizend minder dan een kwartaal eerder. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

Het aantal vacatures daalt voor het vierde kwartaal op rij. Sinds 2004 was het aantal vacatures niet meer zo laag.  De afname vindt plaats in vrijwel alle sectoren. Bij de zorg, financiële instellingen, onderwijs en landbouw is het aantal vacatures stabiel.

De ontwikkeling van het aantal openstaande vacatures wordt bepaald door hoeveel vacatures er ontstaan zijn en hoeveel er vervuld zijn. In het tweede kwartaal van 2012 zijn er 179 duizend vacatures ontstaan, 31 duizend minder dan een jaar eerder. Vorig kwartaal bedroeg de afname van het aantal ontstane vacatures nog 28 duizend. Ook het aantal vervulde vacatures lag in het tweede kwartaal een stuk lager dan een jaar eerder. Daarmee lijkt de dynamiek op de arbeidsmarkt verder terug te lopen.

Bron: CBS 14 augustus 2012

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Eén gedachte over “CBS: sinds 2004 niet meer zo weinig vacatures

  • 18/08/2012 om 12:51
    Permalink

    Ziet er niet goed uit hopelijk trekt het snel weer een beetje bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.