Mobiel steeds vaker gebruikt in zoektocht naar baan

Werkzoekenden maken steeds meer gebruik van hun mobiele telefoon of tablet bij het zoeken naar een baan. Was in 2011 nog 3,2 procent van het bezoek aan Monsterboard.nl via mobiel, in november 2012 was dat 15 procent. Verder geeft 7,2 procent van de bezoekers op Monsterboard in 2012 aan graag voor de overheid te willen werken. De meeste vraag naar personeel is er in de IT. Dat zegt Monsterboard op basis van een analyse van data over vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in 2012.

Mobiele site voor werkgevers noodzaak

“We zien een flinke toename in het gebruik van het mobiel. In 2012 heeft Android de iPhone ingehaald. Het is voor werkgevers noodzakelijk om te zorgen voor een website die geschikt is voor mobiel om in de toekomst talent te kunnen blijven aantrekken”, zegt Rikke Wivel, senior director marketing van Monsterboard.nl. “We zien dat vooral in de ochtend tijdens ontbijturen en op weg naar kantoor én in de avond het gebruik van mobiel het hoogst is. Daarom is onze site volledig mobiel en hebben we apps ontwikkeld. Zo kunnen werkzoekenden zoeken naar een baan waar en wanneer zij maar willen.”

Veel vacatures in techniek en IT, overheid gewild

Werkgevers zoeken vooral software- en webdevelopers. Accountmanager (vorig jaar nog op 1) staat op de tweede plaats, gevolgd door werktuigbouwkundige. De top 5 ziet er als volgt uit:

De overheid is als werkgever gewild. Ook de zakelijke dienstverlening en de zorg zijn in trek bij werkzoekenden.

In de IT sector is de meeste vraag naar personeel. Op de tweede plaats staat de sales sector, de techniek sector staat op plek drie.

Secretaresse nog steeds meest populair

Sinds enkele jaren is secretaresse de populairste zoekterm op Monsterboard. Marketing en administratief maken de top 3 zoektermen compleet. In 2011 stond de zoekterm manager nog op de derde plaats, maar die duikelt in 2012 naar plaats 6. In de top 20 van meest gebruikte zoekwoorden staan ook in 2012 veel administratieve en marketing zoektermen. Bijbaan en vakantiewerk zijn nieuw in de lijst en logistiek en schoonmaak zijn uit de top verdwenen. Vakantiewerk stootte secretaresse in het tweede kwartaal van dit jaar zelfs van de troon als meest gebruikte zoekterm.

Goede werkvoornemens

Dinsdag is drukste dag van de week op Monsterboard, 18,7 procent van het bezoek aan Monsterboard vindt plaats op dinsdag. Maandag en woensdag zijn eveneens relatief drukke dagen. Op zaterdag (7,4%) zoekt men minder vaak naar werk. De drukste dag in 2012 was dinsdag 10 januari en de minst drukke dag was de dag voor Moederdag. Traditiegetrouw is januari ook dit jaar weer de drukst bezochte maand. Volgens Monsterboard komt dit omdat het vinden van een nieuwe baan bij veel mensen op de lijst van goede voornemens staat.

Meeste vacatures in Noord-Holland

De meeste vacatures op Monsterboard werden in 2012 geplaatst in Noord-Holland, maar liefst een kwart van alle banen. Op plek 2 staat Zuid-Holland met een aandeel van 22,5 procent. In Noord-Brabant werd 16 procent van alle vacatures geplaatst en in Utrecht 13,5 procent.

Bron: Monsterboard.nl

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.