Een creatief CV in Google Maps (42.0)

Werkzoekenden proberen met behulp van allerlei ongebruikelijke strategieën een voorsprong te krijgen in hun zoektocht naar een baan. Een copywriter is op het idee gekomen van het letterlijk in kaart brengen van zijn CV. Met behulp van Google Maps functie “My Maps”, creëerde Ed Hamilton een speciale kaart waarop hij, in tekst, gepersonaliseerde markeringen plaatste.

Bijvoorbeeld, met een digitale punaise in Vietnam benadrukt Hamilton z’n werk als een Amerikaanse GI in een Japanse oorlogfilm over Vietnam. Hij legt uit: “Terwijl ik aan het reizen was met vrienden, werd me 1 miljoen Dong aangeboden (ongeveer 80 pond op dat moment) gedurende 2 dagen om rond te rennen met een M16 machinegeweer. Overbodig om te zeggen dat ik dat ook gratis gedaan had.”

Zie een screenshot van Hamilton’s CV op Google Maps hieronder:

Deze serie van creatieve CV’s of bijzondere online profielen is terug te vinden onder de blog-categorie “CV’s en profielen“.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “Een creatief CV in Google Maps (42.0)

 • 23/10/2014 om 21:56
  Permalink

  Hello, I am wondering if this person’s CV is a violation of copyright?
  I am trying to make my own creative CV and wanted to do a similar idea using a different theme and webpage design.
  Since a resume is not selling any product (besides yourself), does that make it ok, even though it appears like it has some connection to the site (in this case Google Maps)?
  Looking forward to your reply. Thank you.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.