LinkedIn laat #OpenToWork aan je netwerk werkelijk zien

Het was een grote wens van ons, Aaltje Vincent en ik, om duidelijker zichtbaar te maken aan je netwerk dat je open staat voor nieuw werk en dat heeft nu een nieuwe dimensie gekregen!

Tot vorig jaar werd “Open To Job Opportunities” of “Beschikbaar voor carrièrekansen” alleen getoond aan recruiters die het product LinkedIn Recruiter hadden (het top premium product van LinkedIn). In een gesprek met LinkedIn in september 2019 had Aaltje aan enkele productmanagers laten weten dat je ook de optie zou moeten hebben om dit aan iedereen te tonen. Want je connecties helpen je graag en zoals je weet is de meest succesvolle weg naar de sollicitatietafel via je netwerk.

Beschikbaar voor carrièrekansen

Blij waren we toen dat werkelijkheid werd in november 2019. Dat zag er zo uit bovenaan in het profiel: 

Als je dus op zoek bent naar nieuw werk kan je jouw netwerk en recruiters, HR, intercedenten, oftewel iedereen, zichtbaar laten weten dat je daarvoor openstaat. En recruiters zien bij hun zoekresultaten in een aparte kolom wie ‘beschikbaar voor carrièrekansen’ heeft aangevinkt.

 

Nieuw: LinkedIn #OpenToWork

LinkedIn gaat nu een stap verder en toont #OpenToWork in je profielfoto zodat werkelijk iedereen het ziet en zonder dat het profiel eerst bekeken hoeft te worden! Dat ziet er nu zo uit:

Of bezoek mijn LinkedIn profiel 🙂

 

Hoe kan ik LinkedIn #OpenToWork inschakelen?

Bewerk je vacaturevoorkeuren voor 31 augustus 2020*.

Of als je dit NIET had ingesteld kan je onderstaand stappenplan volgen. Om de functie #OpenToWork in te schakelen:

  1. Klik op het Ik-icoontje bovenaan de LinkedIn-startpagina.
  2. Klik op “Profiel Weergeven“.
  3. Klik op de knop “Profielonderdeel toevoegen” sectie rechts van je profielfoto.
  4. Klik op “Introductie“.
  5. Klik op “Vacaturevoorkeuren” en vul zoveel mogelijk de gevraagde informatie op in het pop-upvenster dat verschijnt.
  6. Daarna kan je kiezen of alle LinkedIn-leden of alleen recruiters kunnen zien dat je openstaat voor vacatures. Als je ervoor kiest om te delen met alle** LinkedIn-leden, voegt LinkedIn een #OpenToWork-fotolijst toe aan je profielfoto***.
  7. Klik op “Toevoegen aan profiel“.

Opmerkingen:

*Als je geen actie onderneemt verandert er niets aan je profielfoto. Maar als je NIET overschakelt naar #OpenToWork (met foto frame) voor 31 augustus 2020 wordt je vacaturevoorkeur daarna alleen getoond aan Recruiters.

** Je kunt er nog steeds voor kiezen om je vacaturevoorkeuren te verbergen en alleen aan Recruiters te tonen. Alléén recruiters die jouw vakmanschap zoeken vanuit een LinkedIn Recruiter account kunnen dit zien (let op: veel Recruiters hebben dit peperdure account NIET). Je foto krijgt dan geen #openToWork frame.

*** Op het moment van schrijven van dit artikel is #OpenToWork beperkt beschikbaar voor LinkedIn leden. Zoals altijd duurt het even voordat iedereen de nieuwe functionaliteit krijgt. Je krijgt een email zodra dit beschikbaar is.

Geweldig werk van LinkedIn om het gemakkelijker te maken om actief werkzoekenden te herkennen en te helpen in deze tijden!

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.