Gaat LinkedIn alle andere jobboards achterna?

Blogger: Wim van den Nobelen

LinkedIn is voor veel professionals niet meer weg te denken. Er is sprake van een before- en After-LinkedIn leven, net zoals dat voor veel mensen is met Facebook en Hyves. Maar was LinkedIn in het begin een social media vernieuwer, de laatste tijd is de focus sterk verandert. Tot enige tijd geleden was de grootste bron van inkomsten betalende lidmaatschappen. Hoewel je een gratis account kunt aanmaken, kun je voor enkele honderden dollars per jaar, verder, dieper en makkelijker mensen benaderen en vinden. Altijd handig voor recruiters, headhunters en iedereen die iets met personeelswerving van doen heeft. De laatste tijd is het verdienmodel aangepast.

Regelmatige gebruikers weten dat je in de groepen jobs kunt plaatsen. Veel bedrijven maken hier dankbaar gebruik van en daar haakt LinkedIn slim op in. Tot voor kort kon je bij iedere groep een vacature plaatsen, maar tegenwoordig is die 1e laag gereserveerd voor betalende klanten. Logisch zou je zeggen. Zeker geen probleem omdat je via jobs discussie nog altijd zelf jouw gratis plaatsing kunt regelen. Maar ze maken toch een grote denkfout. Niet iedereen zoekt in de groepen naar een nieuwe baan, het gros klikt hiervoor op jobs in de homepage. En daar gaat het mis.

Afgelopen vrijdag zat ik daar wat te snuffelen en tot mijn verbazing kwam ik op pagina 13 onderaan (met 10 vacatures per pagina) de eerste niet Accenture vacature tegen! Ik heb niets tegen Accenture, laat dat voorop staan, maar als werkzoekende heb ik toch geen zin om 13 pagina’s door te klikken om een vacature te vinden. Een deja vu met de enorme overload die Vitae enkele jaren geleden dagelijks op allerlei jobboards bracht, kwam weer op mijn netvlies. Iedere dag werden alle vacature gerepost waar je als concurrent al gek van werd, en het is nog wel mijn vak om hier naar te kijken, laat staan als werkzoeker.

Vandaag mijn eerste blog op Recruiting Roundtable. De komende 10 weken ga ik iedere maandag een stukje schrijven over wat mij bezig houdt, of verbaasd m.b.t Recruiting. Vandaag dus mijn debuut, hoewel ik al langer een blog schrijft, geeft dit wel een andere dimensie, een officieel platform, leuk dus.

Als laatste van mijn eerste blog wil ik even stilstaan bij een nieuwe site waarvan de eigenaresse mij vorige belde, namelijk de SheTalentbank. Uitstekend initiatief, maar wel krijg ik hier een dubbel gevoel bij. Namelijk de waarom-vraag. Waarom is het nodig om zo’n soort site te maken? Waarom is hier behoefte aan? Ik hink op 2 gedachtes, enerzijds heeft een tijd geleden de opmerking van Morgan Freeman enorme indruk op mij gemaakt. “Discriminatie bestaat omdat er over gepraat wordt, stop ermee en het houdt op”. Aan de andere kant intrigeert Neelie Kroes mij nog altijd met haar statement dat zij zeker vanwege het vrouw-zijn een belangrijke post heeft gekregen in Europa, nou en was haar antwoord. Mijn prestaties daarna zijn de graadmeter, dan maakt het niet meer uit of ik een vrouw ben of niet.

Wim van den Nobelen is Nobelist en Directeur/eigenaar van Strictly People Werving, Selectie & Detachering Finance, Payroll, Bank and Insurance & HR l Fanatiek sporter (Triatlon) I Getrouwd met Miranda en wonend in Middelburg met 4 kinderen.

Wim van den Nobelen

Recruiter Strictly People (Management, HR & Finance), Sollicitatiecoach & Nobelist (in al mijn dienstverlening bepaalt de klant zelf de waarde).

Wim van den Nobelen has 145 posts and counting. See all posts by Wim van den Nobelen

4 gedachten over “Gaat LinkedIn alle andere jobboards achterna?

 • 19/04/2011 om 08:32
  Permalink

  Volgende keer even iemand de d’s en t’s laten checken?

 • 19/04/2011 om 08:52
  Permalink

  Nee, dat haalt de charme van een blog weg. Maar mocht je geïnteresseerd zijn om inhoudelijk over het vak te schrijven dan ben je van harte welkom.

 • 20/04/2011 om 16:56
  Permalink

  Toevallig heb ik vandaag nog een getweet over de opkomende vrouwenevents. Ik vraag me ook af waar dit nodig voor is? Hierdoor sluiten vrouwen zich buiten en discrimineren zij zichzelf. Van mij mag je er een hele blog aan wijden!

 • 24/04/2011 om 09:28
  Permalink

  Ik maak zelf effectief gebruik van linkedin carreerdiscussions. Natuurlijk vond ik het eerst een nadeel dat ik niet de hele vacature meer kwijt kon. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Nu klikken geinteresseerden door naar de vacature op onze site. Dat zorgt niet alleen voor meer inschrijvingen, maar je ziet ook dat kandidaten dan eerder naar meerdere vacatures gaan kijken en op meerdere solliciteren. En dat is voor ons alleen maar interessant. Toch hoop ik dat linkedin niet nog meer beperkingen gaat opleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.