Direct vacatures zoeken en solliciteren via de smartphone

Een sterk werkgeversmerk kan in een markt met talent shortage het verschil maken en daarbij is de recruitmentsite van doorslaggevend belang. Echter zijn recruitmentsites nog nauwelijks mobiel toegankelijk, terwijl steeds meer met name jongeren hun smartphone gebruiken om op internet te komen. Daarnaast bieden de paar recruitmentsites, die wel mobiel toegankelijk zijn, niet de mogelijkheid direct te solliciteren. OTYS Recruiting Technology brengt hier nu verandering in. Bedrijven die OTYS in de hand nemen kunnen werkzoekenden een geoptimaliseerde mobiele sollicitatie-ervaring bieden; direct vacatures zoeken en solliciteren via de smartphone.

De recruitmentsite van de werkgever is het meest gebruikte en effectiefste communicatiemiddel om te bouwen aan het werkgeversmerk (82%). Zo blijkt uit onderzoek van de Intelligence Group*. Uit een ander onderzoek blijkt ook dat slechts één op de honderd onderzochte recruitmentsites een mobiele variant heeft. Dit terwijl het gebruik van smartphones steeds verder toeneemt. Morgan Stanley voorspelt dat in 2015 internet het meest bezocht wordt door mobiele apparaten. En uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat smartphones vooral gebruikt worden door jongeren, 60 procent van de 15 tot 29-jarigen heeft er een. Naargelang zal het mobiele bezoek op recruitmentsites door de jongste generaties de komende tijd alleen maar toenemen.
Maarten Beemer, Commercieel Directeur van OTYS: ‘Met name de jongste generatie werkzoekenden wil de keuze krijgen om via hun mobiel direct te kunnen solliciteren, waar en wanneer het hen uitkomt. Bedrijven die jong talent willen binnenhalen doen er daarom goed aan hun recruitmentsite aan te passen aan deze behoefte.’

Positieve ervaring werkzoekende
Organisaties kunnen nu een werkzoekende de mogelijkheid bieden direct te solliciteren via zijn LinkedIn-profiel op zijn smartphone. Dit werkt als volgt. Op het moment dat de werkzoekende in de browser van zijn smartphone (vooralsnog Android en iPhone) zoekt naar Multisearch wordt de mobiele variant getoond. Vervolgens kan de werkzoekende een selectie maken van relevante criteria, zoals regio en functiegroep, om zo passende vacatures te vinden. Is een interessante vacature gevonden dan kan hij direct solliciteren middels zijn LinkedIn-profiel of door het versturen van een e-mail. Ook rechtstreeks contact opnemen is mogelijk door te klikken op het telefoonnummer of e-mailadres op de contactpagina van de mobiele website.

* Het onderzoek naar de fundamenten van employer branding is een initiatief van Metro Holland, NRC Carrière, de Persgroep Advertising, Intelligence Group en Nr29

Bron: Persbericht

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.