Enexis en Personato winnen Mobiele Recruitment Awards 2013

De ontwikkelingen op gebied van mobile recruitment zijn de laatste jaren flink toegenomen. Vorig jaar was het voor de vakjury nog zoeken om organisaties te vinden die hun recruitmentsite geschikt hadden gemaakt voor de mobiele werkzoeker. Dit jaar is het aanbod zowel in aantal als kwaliteit sterk verbeterd.

In 2013 lag de lat weer hoger om in aanmerking te komen voor de award in vergelijking met 2012. De winnaars van dit jaar bieden mogelijkheden om, naast de smartphone, te reageren of te solliciteren met tablets. Personato Werving en Selectie heeft tevens mobiele apps voor iPhone en Android laten ontwikkelen zodat werkzoekenden op elk gewenst moment en simpel de nieuwste vacatures kunnen bekijken op de eigen device.

De winnaar van de Mobiele Recruitment Award 2013 bij Corporate organisaties is geworden Enexis. Bij de bemiddelingsbureaus gaat deze eer naar Personato Werving en Selectie. Dat is bekend gemaakt tijdens 123mobile, hét event over Mobile & Recruitment.

Corporate Award winnaar: WerkenbijEnexis.nl

Bij Enexis werken komt veel techniek kijken, maar draait het vooral om mensen. Men is op zoek naar mensen die altijd op zoek zijn naar vernieuwing, mensen die kansen zien en die pakken. Dit uitgangspunt komt duidelijk terug in de recruitmentsite van Enexis die helder en prettig is en uitblinkt in reactie- en sollicitatiemogelijkheden voor alle devices. Eenvoudig zoeken naar vacatures, vraag stellen, solliciteren met je LinkedIn profiel, route informatie vinden… het zit allemaal verwerkt in de mobiel-vriendelijke site.

Enexis recruitmentsite statistieken 2013: 22% via mobiel en tablet
Enexis recruitmentsite statistieken 2013: 22% bezoek via mobile en tablet

Richard Otto, founder of Mobile Marketing Nederland en mede-jurylid: “De tablet versie is goed leesbaar en overzichtelijk. De transitie tussen de plaatjes had wat langzamer gemogen en zijn niet altijd geheel te zien in portrait modus. De ‘Collega’s vertellen’ geeft een goed beeld wat de potentiele kandidaat te wachten staat. Dit wordt gedaan in tekst, maar ook met video. Bij de vacature staat ook de naam en foto van de recruiter bij Enexis. Dit geeft de organisatie een gezicht en solliciteren kan direct. Het uploaden van een cv lukt niet op de iPad, maar deze stap is over te slaan. Een terechte winnaar!”

Bureau Award winnaar: Personato

Mede omdat Personato veelvuldig actief is op social media, waardoor er veel mobiel bezoek komt, is er onlangs een vernieuwde website gelanceerd. Met de ontwikkeling van apps voor iOS en Android, per elk van hun specialisme, loopt Personato voorop in (mobiele) recruitment.

De lekker snelle mobiele site heeft een mooie visuele weergave met heldere navigatie. De sollicitatie-button is altijd zichtbaar en erg leuk gedaan met de fly-over content, en solliciteren met een LinkedIn-profiel is mogelijk. Ook kun je eenvoudig een vacature-alert aanmaken.

Met name door de combinatie van site en app zijn ze een goed voorbeeld voor anderen; innovatief en vooruitstrevend in recruitment, waarbij de kandidaat centraal staat.

ipad-iphone-Personato

Algemene indruk vakjury

De vakjury heeft gelet op relevantie, performance, gebruiksvriendelijkheid en innovatie van mobiel in recruitment. In het algemeen was het niveau relatief laag van de genomineerden en onderzochte recruitmentsites. “De user-experience, zoals fonts en navigatie zijn vaak te klein, en animaties en beelden zijn mager van kwaliteit”, aldus Jerry Lieveld, mede-jurylid en Chief Creative.

Ook benutten te weinig mobiele recruitmentsites niet alle technische mogelijkheden om te reageren of te solliciteren, zoals direct bellen met de recruiter, solliciteren met cv in Dropbox of online profielen (zoals Apply With LinkedIn, Indeed, Monster). Dat zou anno 2013 eigenlijk niet meer mogen. Oriënteren en reageren met mobiele devices is realiteit geworden.

De vakjury bestond uit:

  • Jacco Valkenburg; initiatiefnemer en Recruitment Architect bij Recruit2
  • Richard Otto; oprichter MobileMarketing.nl
  • Jerry Lieveld; Chief Creative bij Difr
  • Gordon Lokenberg; (mobile) recruitment expert
  • Remko Wijnbergen; namens ASR, award-winnaar 2012, Partner bij Infocaster

[slideshare id=29192076&doc=mobielerecruitmentaward2013-131213165636-phpapp02]

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

3 gedachten over “Enexis en Personato winnen Mobiele Recruitment Awards 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.