Krijg inzicht in talentmanagement (#SMETM)

Bijzonder crowd sourcingproject over talentmanagement

Talentmanagement is vaak nog een ondergeschoven kindje in organisaties. Maar door het juist managen van talent kan er efficiënter gewerkt worden, is de werktevredenheid hoger en komen er betere mensen in dienst die meer presteren. Onderzoek naar talentmanagement in Nederland blijft tot nu toe achter terwijl de resultaten nodig zijn om talentmanagement naar een hoger niveau te tillen. Daarom is nu één van de grootste onderzoeken gestart over talentmanagement: Social Media Enquête Talent Management (SMETM). Het onderzoek wordt volledig via social media uitgevoerd en gesteund door verschillende participanten.

Deze Social Media Enquete Talent Management (SMETM) is nu live! De enquête is in de afgelopen maanden ontstaan via social media. De ingezonden vragen zijn bewerkt tot twee vragenlijsten: één voor iedereen die werkt en één voor HRmanagers. Door SMETM in te vullen als werkende of werkgever leer je meer over talentmanagement. Beheerders van grote LinkedIn-groepen en Twitteraccounts zorgen voor meer dan 200.000 volgers die de enquête krijgen aangeboden.

Inzicht in talentmanagement

Er worden nauwelijks handvatten gegeven aan talenten en werkgevers over de ontwikkeling en inzet van talent. SMETM is een privaat initiatief om meer zicht te krijgen over de inzet van talentmanagement in Nederland. We gebruiken social media om de enquête uit te zetten en zoveel mogelijk mensen te bereiken en zo de collectieve kennis in Nederland te verzamelen over talentmanagement. “SMETM is een unieke manier om met veel (onbekende) mensen samen te werken en zo talentmanagement naar een hoger plan te tillen. Natuurlijk delen we de verzamelde kennis met alle deelnemers ook weer via social media!,” aldus Helma van de Berg, initiatiefneemster.

Vul hier de enquête in:

Enquête voor werkende  https://www.surveymonkey.com/s/SMETMwerkende
Enquête voor HRM  https://www.surveymonkey.com/s/hrmwerkgever

Er zijn twee doelgroepen voor SMETM: werkende en HRM, kies de vragenlijst die voor jou geschikt is.

Waarom als werkgever deelnemen?

Door deel te nemen aan SMETM krijgt u inzicht hoe er over talentmanagement gedacht wordt. Met deze resultaten heeft u de middelen in handen om zelf aan de slag te gaan en zo uw eigen talentmanagement naar een hoger plan te tillen.

SMETM ontsluit beschikbare kennis en ervaring door het gebruik van social media. Door uw deelname generen we meer respondenten en leren we allemaal meer over de inzet van talentmanagement in Nederland. Het biedt u de kans om uw mening te geven én mee te werken aan een groot onderzoek over dit belangrijke onderwerp.

Iedere deelnemer, participant en organisatie investeert alleen in termen van tijd, moeite en energie. Net zoals wij. Er komt geen geld aan te pas om deze studie naar talentmanagement in Nederland vorm en inhoud te geven. We maken gebruik van de collectieve kennis van het netwerk om zo het netwerk weer te voorzien van nieuwe kennis en ideeën om zelf mee aan de slag te gaan. Een mooie manier om wederkerigheid te creëren.

Er is ook de mogelijkheid voor organisaties om  mee te doen met medewerkers. U ontvangt dan een terugkoppeling over de totaaluitslag van uw medewerkers én de totale groep van respondenten. Voor meer informatie mailt u naar smetm2011@gmail.com, zij nemen dan contact met u op.

Talentmanagement voor iedereen

Wij zijn erg dankbaar voor je deelname aan de Social Media Enquête Talent Management en verdelen graag verschillende prijzen. Vul de enquête en je e-mailadres in en maak kans op één van de prijzen, aangeboden door de participanten van SMETM:

  1. Het boek Solliciteren via LinkedIn, aangeboden door Jacco Valkenburg
  2. ‘Het Nieuwe Werken’ spel, aangeboden door Godfried Boogaard
  3. Online persoonlijkheidsonderzoek en feedbackgesprek met een consultant, aangeboden door Cubiks
  4. Leerpakket met 5 online cursussen en een scan klantgerichtheid, aangeboden door HEMA academie
  5. Online Talent Scan, inclusief persoonlijk rapport met praktische ontwikkelingstips, aangeboden door HFMtalentindex

Meer informatie vind je op www.smetm.nl. Recruit2 / Recruiting Roundtable is een participant van SMETM.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “Krijg inzicht in talentmanagement (#SMETM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.