Bedrijven die een werkzoekende jongere in dienst nemen kunnen een belastingvoordeel krijgen

Bedrijven kunnen vanaf 1 juli 2015 ook een premiekorting krijgen als zij een jongere uit de bijstand of WW aannemen bij een dienstverband van 24 uur per week. Aanpassing van de regeling was volgens Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid, nodig omdat er te weinig bedrijven gebruikmaken van de regeling. Zij roept bedrijven op de 150 miljoen aan belastingvoordeel in 2015 niet onbenut te laten.

32 naar 24 uur

Om de werkgelegenheid voor jongeren te stimuleren, heeft het kabinet tijdelijk een premiekorting voor jonge werknemers ingesteld. In de huidige regeling kan een werkgever in aanmerking komen voor een korting op de premies werknemersverzekeringen van €3.500 per jaar als hij een jongere met een WW- of bijstandsuitkering in dienst neemt voor minstens 32 uur per week voor minimaal 6 maanden. De Tweede Kamer heeft de regeling onlangs aangepast, omdat er te weinig gebruik van wordt gemaakt. Voor 2014 was er 150 miljoen beschikbaar om 28.000 jongeren met een premiekorting aan de slag te helpen. Tot en met augustus is er ruim 2.000 keer gebruik van gemaakt. Vanaf 1 juli 2015 geldt de korting nu ook voor dienstverbanden vanaf 24 uur per week. “De regeling sluit nu beter aan op de praktijk. De meeste jongeren werken 24 uur per week, zo blijkt uit cijfers van het CBS.”, zegt Sterk.

Meer bekendheid regeling

Sterk roept het kabinet, de jongerenvakbonden en de werkgeversorganisaties op er alles aan te doen om zoveel mogelijk werkgevers te informeren over de regeling. Ook het team van de ambassadeur zet zich hiervoor in. In de menukaart voor werkgevers staan de verschillende mogelijkheden die er zijn om de kansen op werk voor jongeren te vergroten op een rij, waaronder ook de (versoepeling van de) premiekorting. De menukaart gebruikt het team van de ambassadeur bij het maken van afspraken met werkgevers, die worden vastgelegd in Jongerenakkoorden.

Ook is met VNO-NCW en MKB-Nederland afgesproken dat zij de premiekortingsregeling onder de aandacht brengen van hun leden. Voor jongeren heeft de ambassadeur een flyer ontwikkeld, die jongeren kunnen meesturen met hun sollicitatiebrief of meenemen naar hun sollicitatiegesprek. Hierin staan de regeling en de voorwaarden uitgelegd. UWV verstuurt de flyer aan alle jongeren met een WW-uitkering. Mirjam Sterk roept ook gemeenten hiertoe op.

Download Flyer/bijlage Premiekorting jonge werknemer (PDF) en Menukaart voor werkgevers

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.