87% van alle sollicitaties wordt in behandeling genomen

Uit een analyse van 235.632 via HROffice binnengekomen sollicitaties, is gebleken dat 87 procent van alle sollicitaties in behandeling worden genomen.

Aanleiding voor deze analyse is een onderzoek dat vorige week naar buiten kwam waaruit bleek dat 75 procent van alle sollicitanten niks meer hoort na een sollicitatie. Na bekendmaking van deze cijfers is HROffice een onderzoek gestart onder al haar gebruikers. In 2012 solliciteerden er 235.632 kandidaten via het recruitmentsysteem. Slechts 12,93 procent van deze sollicitaties heeft nog steeds de beginstatus, 87,07 procent van alle sollicitaties is daadwerkelijk in behandeling genomen. Bij 60,1 procent van deze sollicitaties is de kandidaat inmiddels op afgewezen gezet in het systeem, waarvan 95,1 procent per e-mail een afmelding heeft ontvangen.

Het op een goede manier afhandelen van sollicitaties is van groot belang voor een organisatie. Sollicitanten die geen reactie hebben ontvangen op een sollicitatie zijn vaker geneigd om zich negatief uit te laten over de betreffende werkgever dan sollicitanten die netjes een afwijzing hebben gehad.

Bron: Persbericht HROffice

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

3 gedachten over “87% van alle sollicitaties wordt in behandeling genomen

 • 07/03/2013 om 11:49
  Permalink

  “Sollicitanten die geen reactie hebben ontvangen op een sollicitatie zijn vaker geneigd om zich negatief uit te laten over de betreffende werkgever dan sollicitanten die netjes een afwijzing hebben gehad.”

  Ook als sollicitanten een standaard reactie ontvangen (dat is volgens mij ongeveer een kleine 55% van de afwijzingen) zijn ze vaker geneigd om zich negatief te uiten over de desbetreffende werkgever. Geef ze eens ongelijk…

 • 07/03/2013 om 14:02
  Permalink

  @Adriana, X2.

  Nu heb ik alle begrip voor een standaard reactie maar moeite (en onbegrip) voor het feit dat hierover weinig tot niet wordt nagedacht. Als je medewerkers je belangrijkste kapitaal zijn (kuch) dan is de sollicitatieprocedure de imperatief voor mensen die bij je solliciteren. Een negatieve ervaring kent alleen maar verliezers.

 • 08/03/2013 om 16:43
  Permalink

  Voor bedrijven is het afwijzen van kandidaten absoluut een belangrijk communicatiemiddel: het zegt een hoop over je bedrijf / merk hoe je met afwijzing om gaat.
  Ik zie het als kans voor communicatie.
  Overigens leer ik sollicitanten in de praktijk om contacten na het versturen van een sollicitatie warm te houden, zodat ze goed weten wanneer een solli procedure afloopt en dus: wanneer er voor jou duidelijkheid komt. De vraag is ook: als een bedrijf waarin jij interesse toont niet eens de moeite neemt om naar jou te communiceren – zou je daar uberhaupt willen werken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.