41% van ICT professionals vindt baan of opdracht via LinkedIn

Bij de zoektocht naar nieuw werk speelt voor veel ICT Professionals LinkedIn een steeds grotere rol. 41% geeft aan dat LinkedIn een factor was bij het verwerven van hun huidige baan of opdracht. Ook Professionals waarbij LinkedIn geen rol speelde geven aan dat ze veel geloof hebben in de mogelijkheden van Social Media en LinkedIn in het bijzonder bij het vinden van nieuw emplooi in de toekomst.

Dat blijkt uit een onderzoek van RulersGroup op LinkedIn. Als zaakwaarnemer voor ICT professionals houdt RulersGroup regelmatig onderzoeken en polls, deelt de resultaten ervan via tal van media en gebruikt deze om haar dienstverlening verder te verbeteren. Aan dit onderzoek hebben 605 ICT professionals uit Nederland meegedaan en zij gaven antwoord en commentaar op de stelling: ‘LinkedIn heeft een rol gespeeld bij het verkrijgen van mijn huidige baan of opdracht.’

Van belangrijk tot niet van toepassing

20% van de Professionals geeft aan dat LinkedIn heel belangrijk is geweest bij het verwerven van hun huidige baan of opdracht en  21% antwoordt dat LinkedIn daar enigszins bij geholpen heeft. Er zijn zelfs ZZP’ers die aangeven dat zij al hun opdrachten via linkedIn verwerven.

Voor een deel van de respondenten geldt dat LinkedIn nog niet bestond toen ze startten met hun huidige baan (omdat LinkedIn een nog relatief jong platform is). Zij en professionals waarbij LinkedIn geen rol heeft gespeeld, geven ook aan dat ze veel vertrouwen hebben in de mogelijkheden van Social Media bij het vinden van nieuw werk in de toekomst.

Ouderwets netwerken blijft belangrijk

Professionals geven aan dat LinkedIn een ideaal hulpmiddel is om relaties te onderhouden en te volgen. Men komt gemakkelijk weer in contact met uit het oog verloren ‘bekenden’. Het is bovendien een zeer efficiënte manier om met recruiters van verschillende organisaties in contact te komen en te blijven.

LinkedIn wordt veel gebruikt ter voorbereiding op ‘echte’ gesprekken. Iemand merkt op dat het zelfs vraagtekens oproept als je profiel op LinkedIn niet in orde is. Uiteindelijk geven zo goed als alle respondenten aan dat Social Media uitermate geschikt zijn om de kans op het vinden van een nieuwe baan op opdracht flink te vergroten.

Profiel respondenten
Alle respondenten hebben een profiel op LinkedIn. Het zijn voornamelijk ICT Professionals en 89% is tussen de 25 en 54 jaar oud. 85% van de deelnemers is man.

Bron: persbericht

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.