Ruim 2 miljoen Nederlandse banenzoekers maandelijks actief op Indeed.nl

Indeed.nl, de grootste banenzoekmachine ter wereld, heeft in Amsterdam zijn eerste Nederlandse vestiging geopend. In Nederland is Indeed.nl met ruim 2 miljoen unieke bezoekers per maand ruimschoots marktleider.

Anders dan de meeste Nederlandse banenzoekmachines die maar een gedeelte van het vacatureaanbod laten zien, bundelt Indeed.nl meer dan 124.000 vacatures van carrièresites, wervingsbureaus, vacaturebanken en de banenpagina’s van kranten. Gemiddeld voegt Indeed elke week meer dan 26.000 nieuwe banen toe. Met één zoekopdracht vinden baanzoekers via PC, tablet of smartphone vacatures uit meer dan 7.500 Nederlandse bronnen.

Sander Poos is aangesteld als director Benelux van Indeed. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in de Nederlandse recruitment-branche. Sander Poos: “Indeed is met ruim 2 miljoen unieke bezoekers per maand de grootste banenzoekmachine van Nederland. De keuze voor Nederland als vestigingsland is gemaakt omdat ons land in technische zin een van de voorlopers van de wereld is in online recruitment. Het mobiel gebruik van Nederlandse baanzoekers is vrijwel het hoogste van Europa en de algemene internetpenetratie ligt boven de 93%.”

Andere cijfers van en over Indeed in Nederland:

 • In Nederland gebruikt meer dan 50% van de baanzoekers op Indeed een mobiele toepassing; wereldwijd is het mobiele gebruik net iets meer dan 33%.
 • De vacature-app van Indeed is de populairste en meest gedownloade vacature-app in de Nederlandse App Store en android store.
 • Ruim 300.000 Nederlanders hebben hun CV naar Indeed geüpload, werkgevers op zoek naar de beste kandidaten voor hun vacatures, kunnen die gratis bekijken.
 • De populairste dagen voor het zoeken naar een baan zijn, niet onverwacht, maandag en dinsdag.

Voor werkgevers brengt Indeed een vernieuwend model om vacatures te publiceren. Sander Poos: “Werkgevers waren tot nu toe vooral gewend om te adverteren op de banenzoekmachines, wij bieden werkgevers een nieuwe aanpak. Anders dan de traditionele banenzoekmachines, biedt Indeed een transparant pay-per-performance-model plus een intelligente meetmethode waarmee budgetten onder controle en flexibel blijven. Dat is heel belangrijk in zo’n sterke concurrentiemarkt.”

Volgens David Rudick, VP International Markets, is Indeed voor Nederlandse baanzoekers de beste manier om een baan te vinden. “Maandelijks komen verreweg de meeste Nederlandse baanzoekers naar Indeed om de werkgever te vinden die past bij hun carrièreplanning. Indeed stelt de belangen van de baanzoekers centraal en is daarom in Nederland en in de wereld de nummer 1 banenzoekmachine. De bekendmaking van vandaag over onze nieuwe vestiging versterkt de positie van Indeed als de beste plek in Nederland voor mensen die een baan willen vinden en voor werkgevers die op zoek zijn naar kandidaten.”

Indeed werd in 2004 gelanceerd als job search engine en is nu beschikbaar in meer dan 50 landen en 28 talen. Per maand trekt Indeed meer dan 100 miljoen unieke bezoekers. Indeed staat als banenzoekmachine op nummer 1 in steeds meer landen, zoals Canada, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Zwitserland en Nederland en is wereldwijd marktleider in mobiele job search.

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Eén gedachte over “Ruim 2 miljoen Nederlandse banenzoekers maandelijks actief op Indeed.nl

 • 07/02/2014 om 20:59
  Permalink

  De volgende stap is om vacatures rechtstreeks bij bedrijven te laten zien in een portal zodat de werkzoekende gelijk het bedrijf achter de vacature kan zien. Daarnaast kan er in het matchen van de behoefte van de werkzoekende en de vraag van niet-recruitment bedrijven nog een hoop verbeteren. Pay per click geeft nog geen mogelijkheid voor klanten om de niet interessante kandidaten eruit te filteren en er dus niet voor te hoeven betalen. Het is een beetje als adverteren op Google, je krijgt traffic, maar dit soort traffic koopt niet altijd veel van jouw producten. Momenteel biedt jobslynx.com meer dan 14.000 vacatures aan waarvan het bedrijf achter de vacature bekend is. Deze site zit in een Beta fase, dus de gebruiksvriendelijkheid zal in de komende maanden aanzienlijk verbeterd worden.

  Wel is het heel interessant om te zien dat de werkzoekende weer steeds belangrijker wordt in de nieuwe recruterings oplossingen.

  Ik ben wel benieuwd of er mensen zijn die dit lezen en een idee hebben over de beste manier om werkzoekenden die een job portal bezoeken aan te bieden aan bedrijven die zoeken naar nieuwe werknemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.