Recruiters zijn net mensen (42): Fijn weekend

Bel iemand op vrijdag en standaard word je een fijn weekend gewenst. Iemand een prettige dag wensen is aardig. Als dat niet een, maar twee dagen zijn, is het dubbel zo leuk. Niets vreemd aan iemand een prettig weekend wensen, of?

Het zit hem niet zo in het prettig weekend wensen, maar aan het weekendgevoel. Op vrijdagochtend iemand spreken die je prettig weekend wenst, doet je op de klok kijken hoe lang je nog moet! Als het nog geen twaalf uur is, betekent dat je nog 12,5% van een normale werkweek te gaan hebt.

Het is bekend dat men in 80% procent van de tijd 20% van het werk verricht. We nemen aan dat in de resterende 20%, 80% van de werkzaamheden worden gedaan. Feitelijk kunnen we in plaats van 5 dagen 1 dag werken en dezelfde resultaten behalen!

Waarom zijn mensen niet zo effectief? Gaat er veel tijd verloren aan koffie drinken? Onnodige vergadering bijwonen? Privé mail beantwoorden? Facebook? Vrijwel niemand is 100% productief, ook recruiters niet.

Veel tijd gaat verloren aan onnodige noodzakelijkheden. Het afwijzen van kandidaten die zelf wel hadden kunnen inschatten kansloos te zijn! Het opstellen van een mail naar die kandidaat waarvan je zeker weet dat deze gaat bellen. Het beantwoorden van dat zinloze waarom-niet?-Ik-pas-prima telefoontje. Het onderhouden van een netwerk dat enkel een persoonlijk en geen zakelijk doel dient!

De week vliegt voorbij. Het is alweer vrijdagochtend. Bijna weekend. Volgende week word ik effectief! Alle mensen kijken uit naar het weekend. Net als recruiters, want dat zijn net mensen.

Wim van den Nobelen

Recruiter Strictly People (Management, HR & Finance), Sollicitatiecoach & Nobelist (in al mijn dienstverlening bepaalt de klant zelf de waarde).

Wim van den Nobelen has 145 posts and counting. See all posts by Wim van den Nobelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.