Overzicht alle recruitment software systemen in Nederland en België (ATS guide)

Sommige organisaties zijn van mening dat hun e-HRM Recruitment systemen effectief zijn, terwijl anderen niet de resultaten krijgen die men had verwacht. De centrale vraag is hoe je software kunt selecteren dat het beste past bij je organisatie, dat efficiënt gebruik bevordert van HR/recruitment medewerkers en je helpt de beste kandidaten te werven?

In het najaar van 2009 verschijnt het boek “Recruitment systemen en technologie” dat een antwoord gaat geven op deze vragen. Voor dit nieuwe boek ben ik bezig met informatie te verzamelen over de diverse pakketten die in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Ofwel, recruitment software leveranciers met een verkoopkantoor in Nederland of België.

De doelstelling is een praktische handleiding te maken voor HRM en Recruitment organisaties, van 1 tot 1000+ medewerkers, bij het maken van de juiste keuze. Onderwerpen die besproken worden variëren van strategisch recruitment tot pakket selectie, implementatie en nazorg. Tevens zullen handvatten worden aangereikt voor een succesvolle implementatie en optimaal gebruik van alle mogelijkheden. Ook zullen aanverwante technologieën besproken worden. Het boek is hierdoor uitermate geschikt voor alle Corporate organisaties, W&S-bureau’s en detacheringbureaus in de Benelux regio.

Overzicht van alle recruitment software (ATS) leveranciers in Nederland en België, juli 2009

Leverancier / vertegenwoordiger Systemen
Career Centre B.V. CareerCentre
Carerix Recruitment Edition, Staffing Edition, Standard Edition, Corporate Edition
Connexys Recruitment (Light, Enterprise, Large Enterprise), VacatureManager Overheid, Campus Recruitment
InWork Solutions Deems
Infor.vision EazyMatch
Exact Business Made Easy | HR
Hireserve iCams
Jobpartners ActiveRecruiter
JobsRepublic E-Recruitment Systeem
Manpower Careerharmony
MrTed MrTedTalentLink, Smartrecruiters
Oracle iRecruitment
Oracle – PeopleSoft Enterprise Talent Acquisition Manager / Enterprise Candidate Gateway
Otys Otys voor uitzend bureaus, corporate recruiters, werving en selectie, vacaturebanken
PeopleClick Recruitment Management System
PeopleXS Express recruitment, Professional talent management, Enterprise talent management
MJS Recruithem
Robuust groep CATSone
SAP E-Recruiting
SRES SRES RMS Online Recruitment Software
StepStone Solutions EasyCruit, i-GRasp
Taleo Business Edition, Enterprise, Large Enterprise, Vurv (wordt niet meer verkocht)
Tangram RIS Power, RIS SQL, ROOS Power, ROOS SQL
Flex-Go Werving & Selectie, Uitzenden, Detachering/Payroll
WiseNose Recruiter
Workforce Vision Workforce Vision Recruitment
Yellow Yard Yellow Yard

NOTE: aanvullingen op deze lijst zijn zeer welkom

Slechts enkele leveranciers bieden ATS (Applicant Tracking System) oplossingen aan die ook softwarematig verschillen (de zogenaamde engine). Leveranciers met verschillende ATS software oplossingen zijn Stepstone, MrTed, Taleo, Oracle en Tangram.

De overige leveranciers die op hun website meerdere oplossingen aanbieden werken met software die anders is geconfigureerd. Deze verschillende configuraties zorgen ervoor dat  de software beter is afgestemd voor Corporate Recruitment organisaties, W&S-bureaus of detacheringbureaus. Deze andere positionering van de software wordt gedaan om de verschillende doelgroepen van specifieke informatie te voorzien en om marketing- en prijstechnische redenen. De software engine is echter identiek. Deze marketingstrategie zie je bij partijen zoals Carerix, Connexys, PeopleXS en OTYS.

Daarnaast zijn er een aantal sofware leveranciers actief op het gebied van gespecialiseerde functionaliteiten zoals search, matching, multiposting, extractie, referral management, video, etc. Een overzicht van Nederlandse en Belgische leveranciers op deze gebieden volgt binnenkort. Let op: software leveranciers die zich speciaal richten op de uitzendbranche zijn in deze lijst niet meegenomen. Een overzicht van leveranciers voor de uitzendbranche volgt in een apart blog artikel.

© 2009 Recruit2

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

17 gedachten over “Overzicht alle recruitment software systemen in Nederland en België (ATS guide)

 • 09/07/2009 om 17:48
  Permalink

  You may want to add us to your list. Newton® is web-based recruiting software that uses smart technology to simplify hiring.

  We are double-byte enabled – so we can localize to various languages.

  http://www.newtonsoftware.com

 • 13/07/2009 om 14:36
  Permalink

  Graag vul ik de lijst met systemen aan met Match-it.nu (www.matchit.nu) – wellicht iets minder bekend, maar het wordt bij steeds meer advies- en detacheringsbureau’s als oplossing ingezet.

 • 13/07/2009 om 15:28
  Permalink

  @Bart bedankt voor de toevoeging
  @Joel please note that this list includes only ATS providers with a (sales) office in The Netherlands or Belgium

 • 13/07/2009 om 17:14
  Permalink

  @Danielle bedankt voor je reactie. Ik zal deze fout herstellen in het overzicht. Unit 4 Agresso en Flex-Go zijn 2 verschillende leveranciers.

 • 07/08/2009 om 03:21
  Permalink

  Thanks for this list, though I don’t speak Dutch the table is still very useful!

 • 08/02/2010 om 16:33
  Permalink

  Op http://www.recruity.com vinden jullie de nieuwste loot aan de stam van de recruitment software. Het gaat om Recruity, een open source systeem (gratis!) en ontwikkeld op basis van de ervaring van de Search & Co Groep (werving & selectie), samen met Intermesh. Omdat we op de markt niet konden vinden wat we nodig hadden. Nu ook beschikbaar voor onze collega’s en klanten!

 • 13/02/2010 om 13:23
  Permalink

  The Search Company BV heeft een op Google technologie gebaseerde oplossing ontwikkeld om het volledig recruitment proces te ondersteunen.
  Geen proprietary software meer … maar maak gebruik van open standaarden zoals Google deze aanbiedt. En laat Google nou toevallig ook erg goed zijn in zoeken! Onze oplossing is gebaseerd op Google-mail (Gmail), Google Sites, Google Apps en Google Docs. Wij hebben hier een geintegreerde backoffice omgeving mee gebouwd waarin Search en Management Informatie centraal staan.
  Status Matches PRO is de recruitment oplossing voor de toekomst.

 • 01/06/2010 om 16:53
  Permalink

  Beste Jacco,
  Is het boek “Recruitment systemen en technologie” inmiddels beschikbaar? en zo ja, waar is dit te koop?

 • 04/06/2010 om 10:25
  Permalink

  Bedankt voor je interesse! Het boek is nog niet verschenen maar het is wel de bedoeling om deze informatie uit te brengen. Over de vorm, inhoud en tijdsplanning wordt nagedacht en zodra ik meer nieuws hierover heb laat ik dat direct weten..

 • 07/10/2010 om 16:37
  Permalink

  Hallo Jacco,
  Hierbij nog een nieuwe aanvulling op de lijst met recruitment systemen.
  Het betreft SPOT wat staat voor: Selectie Procedure Online Tool.
  Mocht je meer willen weten of een demo, kijk dan bij http://www.tibbit.nl/spot/.

  Ik ben ook benieuwd wanneer het boek “Recruitment systemen en technologie” beschikbaar komt. Zou je mij ook hierover willen berichten?

 • 13/10/2010 om 00:35
  Permalink

  @Richard bedankt voor deze toevoeging. Het boek “Recruitment systemen en technologie” zal nog niet verschijnen maar ik kan je wel alvast verklappen dat er een nieuwe special in Werf& nr.12 gaat verschijnen met resultaten van een onderzoek op dit gebied.

 • Pingback:Alle recruitment systemen in Nederland – 2011 overzicht « Recruiting Roundtable Nederland

 • Pingback:Overzicht alle recruitment systemen in Nederland (2012) | Recruiting Roundtable Nederland

 • 09/02/2018 om 15:49
  Permalink

  @Jacco Valkenburg

  Heel Interessant Jacco,
  Ik vroeg me af waar ik het overzicht van Nederlandse & Belgische leveranciers kon opvolgen ivm de sofware leveranciers actief op het gebied van gespecialiseerde functionaliteiten zoals search, matching, multiposting, extractie, referral management, video, etc?

  Alvast bedankt,

  Chloé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.