Werk vinden met social media – De nieuwe manier van solliciteren

Deze week is het boek ‘Werk vinden met social media’ gelanceerd en te koop via de boekhandel. Aaltje Vincent, auteur van de bestsellers Jobmarketing en Solliciteren via LinkedIn, neemt de werkzoeker mee in alle stappen van het wervings- en selectieproces en hoe men daarbinnen met social media werkt.

Voor het vinden van een (nieuwe) baan zijn social media onmisbaar geworden. Meer dan 90% van de werkgevers maakt bij het vinden van nieuw personeel gebruik van social media. Social media worden steeds meer ingezet als wervingskanaal: enerzijds om veel cv’s te kunnen inzien en anderzijds om de dialoog met potentiële sollicitanten aan te gaan.

Werk vinden met social media geeft werkzoekenden snel een compleet inzicht in alle mogelijkheden op LinkedIn, Twitter, Facebook en Hyves. Het is een boek vol voorbeelden en praktijkcases.

Na het lezen van Werk vinden met social media is bekend hoe men slim gebruik kan maken van deze media om de ideale baan te vinden of om gevonden te worden voor die baan.

Werk vinden met social media geeft antwoord op vragen als:

  • Hoe maak je jezelf zichtbaar?
  • Hoe om te gaan met privacy?
  • Hoe gebruiken recruiters social media?

Het boek is o.a. te bestellen via Managementboek.nl voor 15,99 Euro.

 

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.