Vacaturebanken met vernieuwende businessmodellen succesvol

Naast de bekende vacaturebanken als Monsterboard en de Nationale Vacaturebank worden er steeds vaker niche vacaturebanken opgericht met vernieuwende businessmodellen en nieuwe features. Een voorbeeld hiervan is het no-cure-no-paymodel van Maastalent. Dit soort niche vacaturebanken zijn succesvol, omdat ze gerichter kunnen inspelen op de specifieke wensen van werkzoekenden en opdrachtgevers en het zoeken naar vacatures of kandidaten laagdrempelig houden. OTYS Recruiting Technology ontwikkelt niche vacaturebanken op basis van de wensen en eisen van klanten die vertegenwoordigd zijn in een speciale adviesgroep. Door deze actieve samenwerking wordt technologische expertise van het bedrijf betaalbaar en bereikbaar voor alle klanten.

OTYS Recruiting Technology stelt dat niche vacaturebanken vele voordelen kennen, juist omdat hiermee specifieke doelgroepen aangetrokken kunnen worden. Deze vacaturebanken hebben vaker afwijkende businessmodellen. Zo laat nichespeler Maastalent bezoekers pas betalen zodra een plaatsing gerealiseerd is in plaats van voorafbetalen.

Meegaan met de arbeidsmarkt
Daar waar grote vacaturebanken veel tijd en geld investeren om nieuwe features op hun site te realiseren, stelt OTYS nieuwe features op een snelle en flexibele wijze beschikbaar aan al zijn klanten. Een van de nieuwste features is het vooropgezette betaalmodel, dat het bijvoorbeeld mogelijk maakt om te laten betalen voor het aanmaken van een ‘premium’ vacature of het toevoegen van een videoclip. De koppeling met betaalsysteem Ogone is hier voor geschikt. Vacaturebanken kiezen voor deze mogelijkheid omdat een servicedesk in principe overbodig is. Het businessmodel gaat er volledig vanuit dat de werkgever online zijn eigen vacatures inkoopt, zijn upsells koopt en zijn financiën en statistieken bekijkt. Voor de vacaturebankhouder betekent snel operationeel zijn, gebruikersgemak, flexibiliteit en transparantie dat hij, in de huidige arbeidsmarkt die aantrekt, een concurrentievoordeel kan behalen.

Jorrit Blok, algemeen directeur van OTYS Recruiting Technology: ‘Niche vacaturebanken kunnen veel opbrengen, zijn gemakkelijk op te starten en direct operationeel en laagdrempelig. Voorheen was voor de start van een online vacaturebank een grote investering nodig in de technologie, omdat een op maat gemaakt portaal moest worden ontworpen. Vervolgens kwam er geen enkele vacature of bezoeker op de site, want daarvoor moest eerst nog eens flink worden geïnvesteerd in een marketing- en sales-campagne. Nu is het opstarten van een vacaturebank vrij eenvoudig, dankzij onze kant- en-klaar-technologie.’

Retailbaan, Automotive Vacaturebank, Beschikbare Financials en NRCCarrière zijn vacaturebanken die gebruik maken van deze diensten.

Zie hier de video van OTYS over vacaturebanken.

Bron: OTYS persbericht

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.