Door de vacaturebanken heen, de vacatures niet meer vinden

Vandaag maakt via het AD, weer een nieuwe vacaturebank haar opwachting, werkendichtbij.nl (onderdeel van de Persgroep Randstad). De achterliggende gedachte is dat 72% van de beroepsbevolking niet langer dan 45 minuten wil reizen voor het werk en dat 66% hiervoor niet wil verhuizen. Deze cijfers zijn niet echt nieuw, meer algemeen bekend, maar de website wekt de indruk heel vernieuwend te zijn. Alsof niet alle andere sites de mogelijkheid hebben een maximale reisafstand in te voeren! Na de vele pogingen die door allerlei media gedaan zijn, denkt de Persgroep toch een gat in de markt gevonden te hebben. Laat ik ze nog 1 tip geven, maak een bijlage die je iedere week gratis verstuurd waar allerlei banen in staan en noem dit AD banen!

Het aantal vacaturesites is enorm. Voor iedere branche, functie, geslacht, leeftijd, regio’, noem maar op, is er wel een vacaturesite voorhanden. Daarnaast heb je nog de vacaturepagina’s van bedrijven, alle sociale media en niet te vergeten alle werving & selectie, uitzend en gelijksoortige buro’s/sites. Hoe krijg je nou jouw vacature onder de aandacht van de juiste doelgroep? Was er 15 jaar geleden nog maar 1 optie, de Intermediair, tegenwoordig kun je een jaarbudget aan recruitment/marketing in 1 dag uitgeven zonder noemenswaardige resultaten te boeken. Feit is dat als je vandaag de dag op deze manier aan het werven bent, je hopeloos achter ligt. Is werven nog wel van deze tijd? Imago en aanwezigheid is misschien wel veel belangrijker. Hoe kijkt de werkende massa tegen jouw bedrijf aan. Hoe wordt er over je gesproken en wat is de credibility/geloofwaardigheid? Hoeveel mensen prijzen jouw bedrijf aan om voor te komen werken? Een Iphone kopen doe je op basis van emotie, aantrekkingskracht, maar zeker ook naar aanleiding van de ervaringen van vrienden. Werven is uit, aanbevelen is in.

Wim van den Nobelen

Recruiter Strictly People (Management, HR & Finance), Sollicitatiecoach & Nobelist (in al mijn dienstverlening bepaalt de klant zelf de waarde).

Wim van den Nobelen has 145 posts and counting. See all posts by Wim van den Nobelen

2 gedachten over “Door de vacaturebanken heen, de vacatures niet meer vinden

  • 02/05/2012 om 10:39
    Permalink

    En tegenwoordig zijn vacatures op het snel groeiende aantal smartphones ook nog eens ONleesbaar!

    Het sollicitatiegedrag verandert, immers wie wil op zijn smartphone al die sollicitatieformulieren invullen…? Kranten en job boards zijn niet mobiel en de door hen gepubliceerde vacatures zullen niet meer gelezen worden, tenzij ze ‘mobile’ worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.