Strategisch recruitment tijdens een economische neergang

Twee presentaties boordevol goede tips voor strategisch recruitment tijdens een economische neergang.

De eerst presentatie is van John Sullivan die hij ook tijdens het Recruiters United Jaarcongres 2009 heeft gegeven; ‘Strategic Recruiting During an Economic Downturn’. Hierin geeft John 11 voordelen van de crisis voor werving en een top 10 van problemen waarmee je te maken krijgt als recruiter. Hij draagt hierbij ook een aantal oplossingen aan voor recruiters zoals:

  • nauw samenwerken met de CFO,
  • prioritering van banen,
  • recruitment innovaties (doe meer met minder) en
  • werk mee aan Talent Management projecten.

Geoff Peterson geeft 30 praktische tips in zijn online presentatie. Deze tips zijn voornamelijk gericht op het goedkoper en slimmer werven dankzij diverse social media en andere online tools:

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.