Stelling: na 10 dagen neemt over het algemeen de kwaliteit van de kandidaten toe

Je hoort wel eens dat men ‘binnen 10 dagen over het algemeen voldoende response binnen heeft op een vacature’. Voor ondersteunende en HR-functies lijkt dit inderdaad te gebeuren en verdwijnen sommige vacatures zeer snel weer van het WWW vanwege de grote respons hierop.

Tijdens TruAmsterdam vorige week hoorde ik echter iemand zeggen dat de kwaliteit juist toeneemt naar mate een vacature langer gepubliceerd staat. Een mening die word gedeeld door een online adverteerder die zich richt op de latente doelgroepen, die hun CV en brief niet op de plank hebben liggen, en er wat langer over doen om te solliciteren. De zeer actieve, en vaak wat minder kritische, werkzoekende reageert nu eenmaal wat sneller op een nieuwe vacature.

Het verschil in meningen en ervaringen zal ongetwijfeld te maken hebben met de verschillen tussen de doelgroepen. Verkopers zijn over het algemeen opportunistisch en reageren snel, terwijl Techneuten en Financials over het algemeen wat langer de beslissing om te solliciteren afwegen.

Wat is jouw ervaring, en voor welke doelgroep werf je? Is reactiesnelheid plus een portie geluk een valide selectiecriterium?

Stem en geef je mening:

[polldaddy poll=7069097]

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.