Stelling: na 10 dagen neemt over het algemeen de kwaliteit van de kandidaten toe

Je hoort wel eens dat men ‘binnen 10 dagen over het algemeen voldoende response binnen heeft op een vacature’. Voor ondersteunende en HR-functies lijkt dit inderdaad te gebeuren en verdwijnen sommige vacatures zeer snel weer van het WWW vanwege de grote respons hierop.

Tijdens TruAmsterdam vorige week hoorde ik echter iemand zeggen dat de kwaliteit juist toeneemt naar mate een vacature langer gepubliceerd staat. Een mening die word gedeeld door een online adverteerder die zich richt op de latente doelgroepen, die hun CV en brief niet op de plank hebben liggen, en er wat langer over doen om te solliciteren. De zeer actieve, en vaak wat minder kritische, werkzoekende reageert nu eenmaal wat sneller op een nieuwe vacature.

Het verschil in meningen en ervaringen zal ongetwijfeld te maken hebben met de verschillen tussen de doelgroepen. Verkopers zijn over het algemeen opportunistisch en reageren snel, terwijl Techneuten en Financials over het algemeen wat langer de beslissing om te solliciteren afwegen.

Wat is jouw ervaring, en voor welke doelgroep werf je? Is reactiesnelheid plus een portie geluk een valide selectiecriterium?

Stem en geef je mening:

[polldaddy poll=7069097]

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.