Review Monsterboard Android App

Recruiting Roundtable blog kreeg een exclusieve preview van de Monsterboard.nl Android App. Lees hier het verslag van Irene Ahles vanuit de oogpunt van een werkzoekende.

Als één van de eersten heb ik met de nieuwe Monsterboard Android App mogen stoeien. Het was mij meteen duidelijk; voor mij is deze App een uitkomst.
Ik ben iemand die eigenlijk altijd met een schuin oog kijkt naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe uitdagingen. Iets waarvoor Monsterboard natuurlijk uitermate geschikt is. Echter je hebt daarvoor je laptop of je PC nodig en moet daadwerkelijk  tijd vrijmaken om te zoeken naar nieuwe dingen. In de praktijk is mij gebleken dat als je eigenlijk al een leuke baan hebt, je dat toch niet doet.
En zo bleek  dat mijn Monsterboard account  opgeheven was, omdat ik te lang niet had ingelogd.

De mobiele versie van Monsterboard is snel toegankelijk en altijd beschikbaar. Iedereen kent die momenten dat je even ergens op moet wachten. Allemaal grijpen we dan naar ons mobieltje voor even het nieuws, even twitteren of even een spelletje. Voor mij is daar de afgelopen dagen even Monsterboarden bijgekomen.

De App biedt precies die mogelijkheden van zijn grotere broer die je echt nodig hebt.  Je kunt zoekopdrachten, vacatures en sollicitaties opslaan.  Je CV’s kan je in zien en gebruiken. Sollicitatiebrieven kan je inzien en maken. De veelvoorkomende tips en tricks van Monsterboard zelf zijn niet in de App opgenomen, maar dat is ook helemaal niet nodig.

De App bestaat uit twee tabbladen. De eerste heet ‘zoek’ en zal je veelal gebruiken als je even zit te ‘Monsterboarden’. Je vult een trefwoord en een locatie/afstand in en de App doet zijn werk. De recente zoekopdrachten zie je onderaan het scherm, zodat je die makkelijk terug kan pakken. Natuurlijk kan je de zoekopdrachten ook opslaan, maar omdat je de meest recente al direct ziet, is dat vaak niet eens nodig.
Het tweede tabblad is het ‘dashboard’, daar kan je de instellingen wijzigen, maar ook de diverse gedane en opgeslagen acties, zoals brieven, CV’s en sollicitaties terugvinden. Het meest handig is om je brieven en CV’s op je PC/laptop te maken, zodat ze in de mobiele App beschikbaar zijn als je ze nodig hebt.

De gevonden vacatures zijn duidelijk en goed leesbaar en je kan direct en snel solliciteren. Je brieven en je CV zijn voorhanden in het dashboard en laten zich gemakkelijk en meesturen. De verzonden sollicitatie slaat zich automatisch op en is altijd weer benaderbaar. Hoe gemakkelijk kan het zijn.

De App is zeer eenvoudig in gebruik. Alles wijst zich vanzelf en alles werkt vanzelf.  Ik ben echt enthousiast en gebruik hem nu al dagelijks. Nu nog kijken of die nieuwe uitdaging zich aanbiedt.

Download de Monsterboard Android App hier.

 

Over Irene Ahles:

Vrouw, echtgenoot, moeder van drie en oma van één. Woonachtig in Almere en dus net 50 geworden.
Op dit moment werkzaam in de uitvaartbranche als klachtencoördinator. Een boeiende en ook leuke baan in een leuk bedrijf. Komende vanuit mobiele/internetbranche in de hoek van de customer services.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en leuke uitdagingen. Mijn doel is  werk te hebben waar ik zoveel mogelijk plezier in beleef en wat past bij mijn vaardigheden. Plezier wat ik vooral vind in omgang  met en aansturing van mensen, maar ook in het zoeken naar oplossingen van lastige problemen of het verbeteren van processen.

Gastblogger

Onder deze gastblogaccount schrijven auteurs die geen blogger zijn van Recruiting Roundtable over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Heb jij een blog die je wilt delen, of wil je graag blogger worden, stuur dan een tweet (@jaccov) of mail naar Jacco Valkenburg.

Gastblogger has 51 posts and counting. See all posts by Gastblogger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.