Employer Branding & Recruitment in 2021

Ondanks de onzekere arbeidsmarkt zijn een paar belangrijke recruitmenttrends zichtbaar en blijvend. Want zodra de economie zich herstelt, en dat doet deze waarschijnlijk in een K-shape, dan zijn er veel vacatures te vervullen. De COVID-19 pandemie en versnelde technologische ontwikkelingen geven een dubbele verstoring op de arbeidsmarkten, waarbij het onwaarschijnlijk is dat veel banen zullen terugkeren.

Daar staat tegenover dat er naar verwachting nieuwe banen ontstaan als gevolg van veranderende vraagpatronen en het gebruik van nieuwe technologieën in sectoren zoals de groene economie, de zorgeconomie en de onderwijssector, evenals nieuwe rollen in data en AI in alle bedrijfstakken en sectoren.

Meer dan voorheen zullen dat onvervulbare vacatures zijn want het arbeidspotentieel is uitgeput door demografische veranderingen (bron: TNO, CBS). De grote vraag naar technische vakmensen, ict, zorgpersoneel, onderwijs, fietsenmakers en andere ambachten neemt alleen maar toe. Maar ook andere sectoren gaan last krijgen van de uitstroom de komende 8 jaar van 1,9 miljoen werkenden terwijl daar 1,6 miljoen nieuwe werknemers tegenover staan.

Werk aan de winkel dus voor recruiters in 2021! Jouw taak is eigenlijk best simpel: zorg dat je je met een goed verhaal en optimale kandidaatervaring onderscheidt van de concurrentie. Je moet dan wel op zoek naar nieuwe manieren om de beste kandidaten te werven. Want alleen een advertentie plaatsen is dan niet genoeg; een creatieve en persoonlijke benadering is een must.

Op technologisch gebied is er bovendien een ware revolutie gaande die een potentiële goudmijn zijn voor recruiters. Van het automatiseren van sourcing en marketing tot datagedreven, objectieve selectie van personeel.

De werkelijkheid is natuurlijk een stuk ingewikkelder. De meeste recruitment-afdelingen of -bureaus zijn niet eens op weg om datagedreven te worden. De arbeidsmarkt zal fluctueren, er is een tekort aan vakmensen, je krijgt weinig referrals, of de juiste kandidaten reageren niet. Managers zullen vragen om meer kandidaten te zien, zelfs nadat ze de besten hebben ontmoet, kandidaten zullen hun interesse verliezen of worden benaderd door de concurrentie, enzovoort. Wat het nog lastiger maakt is dat het technologielandschap gefragmenteerd en complex is, met talloze aanbieders om uit te kiezen, die allemaal beweren werving efficiënter en effectiever te maken.

Recruitment is een vak waar veel recruiters inrollen, zonder dat ze er een speciale opleiding voor gevolgd hebben. Hoe kan het dan dat sommige recruiters of organisaties schijnbaar zonder moeite personeel weten aan te trekken? En dat vaak ook nog eens sneller en tegen lagere kosten?

Als je met zeer ervaren of goed opgeleide recruiters werkt, ga je ontdekken hoe het beter en slimmer kan. De vakexperts en trainers van Recruiter University zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen en weten uit eigen jarenlange ervaring wat succesvol werkt. Zij delen die kennis graag en helpen je bij het professionaliseren van jouw aanpak.

Ruim 9.000 HRM’ers en recruiters gingen je voor en volgden bij hen inspirerende en vernieuwende trainingen en opleidingen. Een overzicht van de opleidingen en trainingen staan vermeld op de website van Recruiter University. Hieronder lees je het programma voor de komende maanden.

Recruiter University opleidingen

Opleiding Recruitment (leergang 2 tot 6 dagen)

Ga naar het ‘Expertniveau’ van recruitment; de fase waarin je in staat bent om beter en sneller arbeidspotentieel aan te trekken én te behouden, vaak tegen lagere kosten. Deze intensieve recruiter opleiding is vooral gericht op de dagelijkse praktijk van de recruiter/de HRM-afdeling om daar optimaal gebruik van te maken.

Opleiding Employer Branding & Arbeidsmarktcommunicatie (2 tot 6 dagen)

Dé opleiding om een sterk werkgeversmerk te realiseren. Na deze bijzonder verdiepende opleiding beschik je niet alleen over alle specifieke kennis om strategisch en tactisch aan de slag te kunnen gaan met Employer Branding en arbeidsmarktcommunicatie, maar ga je ook elke dag naar huis met concrete en plannen resultaten.

Meerdere startdata, modules en locaties!

 

👉 Speciaal aanbod zomervakantie

Tijdens de zomervakantie geven we 1:1 online trainingen. Hier is de link als je meer wil lezen over dit aanbod.

 

Agenda najaar 2021 recruitment trainingen:

In chronologische volgorde van de eerste mogelijkheid om een open inschrijving training te volgen:

Masterclass Zeer Effectieve Vacatureteksten Schrijven

Worstel jij ook met je vacatureteksten? Reageren onvoldoende of niet de juiste kandidaten? Of vind je het moeilijk om je te onderscheiden en tegelijkertijd duidelijk en volledig te zijn? Deze zeer populaire, praktijkgerichte training voorziet jou van de kennis, vaardigheden en ‘trucs’ om de juiste kandidaten met beter geschreven vacatureteksten te werven.

Online, 9 + 16 september 2021

Masterclass Recruitment via LinkedIn

Kost recruitment via LinkedIn jou veel tijd? Vind je niet de juiste kandidaten? Krijg je weinig reacties op jouw berichten? Of betaal je teveel geld voor een duur LinkedIn account? Dat kan anders!

Ontdek wat elke Recruiter / HR manager moet weten over Recruitment via LinkedIn tijdens deze training van Jacco Valkenburg, auteur van 5 boeken over LinkedIn.

Den Haag, 23 september 2021

Masterclass Social Media Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie

Hoe kan je kandidaten bereiken buiten de gebaande paden? Snel en praktisch het werkgeversmerk versterken? Of sneller en efficiënter talent werven? Daartoe bieden sociale media volop mogelijkheden. Ontdek alle mogelijkheden en hoe je deze strategisch kunt inzetten.

Den Haag, 30 september 2021

Masterclass Employer Branding & Arbeidsmarktcommunicatie

Als recruiter staat het waarschijnlijk hoog op je verlanglijstje: goede kandidaten snel(ler) werven tegen lagere kosten. Om de juiste mensen te kunnen aantrekken is een sterk werkgeversmerk en passende arbeidsmarktcommunicatie van groot belang. In deze masterclass zet je concrete stappen in de richting van zo’n sterk merk. Van strategie tot realisatie in 1 dag.

Den Haag, 7 oktober 2021

Masterclass ICT Recruitment

Jij wilt ze hebben, de technici en ICT’ers die het verschil maken. En je kunt ze krijgen… Volg onze Masterclass ICT-recruitment en pak de zaken fundamenteel anders aan dan de concurrentie. Gegarandeerd meer resultaat!

Online, 14 oktober 2021

Masterclass Selectie van Personeel / Sollicitatiegesprekken Afnemen

Het selecteren van de juiste medewerkers is een van de lastigste taken. Hoe weet je zeker of de kandidaat die tegenover je zit het allerbeste bij de functie en jouw bedrijfscultuur past? Als je deze training hebt gevolgd, weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Den Haag, 19 oktober 2021

Masterclass Recruitment Strategie

Til jouw organisatie, en jezelf, naar een meer tactisch en strategisch niveau. Bouw aan een stevig fundament en strategisch plan tijdens deze training.

Den Haag, 26 oktober 2021

Masterclass Recruitment Marketing & Candidate Experience

Wil jij slimmer en effectiever werven dan je concurrenten? Beter je vacature onder de aandacht brengen bij jouw doelgroep? Of ervoor zorgen dat een kandidaat voor jouw organisatie of klant kiest? Deze training biedt je de tools hiervoor.

Online, 4 november 2021

Masterclass Doelgroepanalyse & Persona’s

Wil jij meer inzicht krijgen in jouw doelgroep? Gratis arbeidsmarktinformatie kunnen raadplegen en analyseren? En jouw doelgroepen beter bereiken en aanspreken? Dat kan. Je ontdekt het allemaal in deze masterclass.

Online, 9 november 2021

Employer Value Proposition: zo positioneer je je als werkgever

Hoe derden naar jouw organisatie kijken bepaalt voor een belangrijk deel je recruitmentsucces. Met een krachtige Employer Value Proposition (EVP) realiseer je een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie bij (potentiële) medewerkers en beïnvloeders. Ontdek hoe je zo’n EVP realiseert of herijkt. Inclusief Employer Brand Quick Scan!

Online, 16 november 2021

Masterclass Onboarding

Pre-boarding, onboarding, offboarding: waarschijnlijk zijn het de meest ondergewaardeerde hr-processen. Wij weten dat dit niet terecht is, dat je met goede onboarding het verschil kan maken in de employee journey. Dat wil jij toch ook? Boek dan de Masterclass Onboarding.

Online, 23 november 2021

Masterclass Referral Recruitment

Referral Recruitment is aantoonbaar de beste bron van kwalitatief personeel. En ook de leukste en makkelijkste manier! Ontdek hoe je de kracht van netwerken beter benut.

Den Haag, 30 november 2021

Masterclass Succesvol verkopen als recruiter

Hoe ga je om met bezwaren bij acquisitie als recruiter? Wat doe je als de markt tegenzit? Hoe krijg je de beste kandidaten aan de sollicitatietafel? Als je dat wil ontdekken dan is dit dé recruitment sales training voor jou. De investering in deze training verdien je lachend terug.

Datum op aanvraag

 

Elke training is ook incompany beschikbaar. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Over Recruiter University

#1 opleidingsinstituut in arbeidsmarktcommunicatie & recruitment

Altijd actueel, sterk, strategisch en inspirerend: dat zijn de trainingen van Recruiter University. In onze trainingen en opleidingen staan de uitdagingen waar je als hr-medewerker of recruiter dagelijks mee te maken hebt centraal. Wij brengen jouw vaktheoretische kennis en praktische vaardigheden snel naar een hoger niveau.

Bekijk hier het complete opleidingsprogramma op RecruiterUniversity.nl

Sinds 2007 · Ruim 6.000 getraind · Opleiderscore 8,9 · Ook incompany · Met tevredenheidsgarantie

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 622 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.