Employer Branding & Recruitment in 2023

Ondanks de onzekere arbeidsmarkt zijn een paar belangrijke recruitmenttrends zichtbaar en blijvend. Want er zijn er nog nooit zoveel vacatures te vervullen als nu.

Nieuwe banen ontstaan als gevolg van veranderende vraagpatronen en het gebruik van nieuwe technologieën in sectoren zoals de groene economie, de zorgeconomie en de onderwijssector, evenals nieuwe rollen in data en AI in alle bedrijfstakken en sectoren.

Meer dan voorheen zullen dat onvervulbare vacatures zijn want het arbeidspotentieel is uitgeput door demografische veranderingen (bron: TNO, CBS). De grote vraag naar technische vakmensen, ict, zorgpersoneel, onderwijs, fietsenmakers en andere ambachten neemt alleen maar toe. Maar ook andere sectoren gaan last krijgen van de uitstroom de komende 8 jaar van 1,9 miljoen werkenden terwijl daar 1,6 miljoen nieuwe werknemers tegenover staan.

Werk aan de winkel dus voor recruiters! Hoe zorg je ervoor dat jij wel de beste kandidaten vindt? De kern daarvan is dit: zorg dat je je met een goed verhaal en optimale kandidaatervaring onderscheidt van de concurrentie. Daarvoor is alleen een advertentie plaatsen niet meer genoeg je moet op zoek naar nieuwe manieren om de beste kandidaten te werven. Daarbij is een creatieve en persoonlijke benadering een must en kun je met bijvoorbeeld referral recruitment het verschil maken: medewerkers van de organisatie waarvoor je werft treden dan op als ambassadeurs.

Nieuwe technologie die de arbeidsmarkt op z’n kop zet is daarbij jouw onmisbare assistent: die kan je helpen bij automatische sourcing en marketing, maar ook bij de datagedreven, objectieve selectie van personeel waar steeds meer organisaties om vragen.

Dat klinkt waarschijnlijk eenvoudiger dan het is. Nog niet veel recruiters werken datagedreven en het recruitmentsoftwarelandschap is onoverzichtelijk: wie maakt z’n beloften nu écht waar? Ook een sterk werkgeversmerk of goede onboarding zet je niet van de ene op de andere dag neer (maar quick wins zijn vaak wel mogelijk).

Recruitment is een vak waar veel recruiters inrollen, zonder dat ze er een speciale opleiding voor gevolgd hebben. Hoe kan het dan dat sommige recruiters of organisaties schijnbaar zonder moeite personeel weten aan te trekken? En dat vaak ook nog eens sneller en tegen lagere kosten?

De vakexperts en trainers van Recruiter University kunnen je daarbij helpen. Zij kennen alle ins en outs van het vak en weten dankzij hun jarenlange ervaring wat wel en niet werkt. Ook jou helpen ze graag met het professionaliseren van je aanpak.

Ruim 10.000 recruiters, communicatie en hr-professionals gingen je voor bij de inspirerende en vernieuwende trainingen en opleidingen van Recruiter University. Engelstalige online trainingen ga je vinden op RecruitmentTraining.pro. Hieronder lees je het programma voor de komende maanden.

Volg een training gratis met STAP-budget

Met het STAP-budget kun je op kosten van de overheid een training volgen. Je kunt een bedrag tot 1.000 euro inclusief btw per jaar aanvragen. Het maakt niet uit of je in loondienst bent, ZZP’er of ondernemer bent, of momenteel geen werk hebt.

Wil je dit bij ons besteden dan kan dat. Het volgende moment van aanvragen is op 1 november 2022. Neem hiervoor contact met ons op en we helpen je verder.

👉 STAP-budget aanvragen

 

Recruiter University opleidingen

Opleiding Recruitment (leergang 2 tot 9 dagen)

Ga naar het ‘Expertniveau’ van recruitment; de fase waarin je in staat bent om beter en sneller arbeidspotentieel aan te trekken én te behouden, vaak tegen lagere kosten. Deze intensieve recruiter opleiding is vooral gericht op de dagelijkse praktijk van de recruiter/de HRM-afdeling om daar optimaal gebruik van te maken.

Opleiding Employer Branding & Arbeidsmarktcommunicatie (2 tot 8 dagen)

Dé opleiding om een sterk werkgeversmerk te realiseren. Na deze bijzonder verdiepende opleiding beschik je niet alleen over alle specifieke kennis om strategisch en tactisch aan de slag te kunnen gaan met Employer Branding en arbeidsmarktcommunicatie, maar ga je ook elke dag naar huis met concrete en plannen resultaten.

Meerdere startdata, modules en locaties!

 

👉 Agenda employer branding & recruitment trainingen 2023

Elke training is ook incompany beschikbaar. Vraag ons naar de mogelijkheden. Hier volgen in chronologische volgorde de open inschrijving trainingen die je kan volgen over…

Employer Branding & Arbeidsmarktcommunicatie

Als recruiter staat het waarschijnlijk hoog op je verlanglijstje: goede kandidaten snel(ler) werven tegen lagere kosten. Om de juiste mensen te kunnen aantrekken is een sterk werkgeversmerk en passende arbeidsmarktcommunicatie van groot belang. In deze masterclass zet je concrete stappen in de richting van zo’n sterk merk. Van strategie tot realisatie in 1 dag.

Utrecht, 13 december 2022

Recruitment Strategie

Til jouw organisatie, en jezelf, naar een meer tactisch en strategisch niveau. Bouw aan een stevig fundament en strategisch plan tijdens deze training.

Utrecht, 30 januari 2023

Effectieve Vacatureteksten Schrijven

Worstel jij ook met je vacatureteksten? Reageren onvoldoende of niet de juiste kandidaten? Of vind je het moeilijk om je te onderscheiden en tegelijkertijd duidelijk en volledig te zijn? Deze zeer populaire, praktijkgerichte training voorziet jou van de kennis, vaardigheden en ‘trucs’ om de juiste kandidaten met beter geschreven vacatureteksten te werven.

Utrecht, 31 januari 2023

Recruitment via LinkedIn

Kost recruitment via LinkedIn jou veel tijd? Vind je niet de juiste kandidaten? Krijg je weinig reacties op jouw berichten? Of betaal je teveel geld voor een duur LinkedIn account? Dat kan anders!

Ontdek wat elke Recruiter / HR manager moet weten over Recruitment via LinkedIn tijdens deze training van Jacco Valkenburg, auteur van 5 boeken over LinkedIn.

Utrecht, 2 februari 2023

Referral Recruitment

Referral Recruitment is aantoonbaar de beste bron van kwalitatief personeel. En ook de leukste en makkelijkste manier! Ontdek hoe je de kracht van netwerken beter benut.

Utrecht, 6 februari 2023

IT Recruitment

Jij wilt ze hebben, de technici en ICT’ers die het verschil maken. En je kunt ze krijgen… Volg onze Masterclass ICT-recruitment en pak de zaken fundamenteel anders aan dan de concurrentie. Gegarandeerd meer resultaat!

Utrecht, 7 februari 2023

Recruitmentmarketing & Candidate Experience

Wil jij slimmer en effectiever werven dan je concurrenten? Beter je vacature onder de aandacht brengen bij jouw doelgroep? Of ervoor zorgen dat een kandidaat voor jouw organisatie of klant kiest? Deze training biedt je de tools hiervoor.

Utrecht, 13 februari 2023

Onboarding

Pre-boarding, onboarding, offboarding: waarschijnlijk zijn het de meest ondergewaardeerde hr-processen. Wij weten dat dit niet terecht is, dat je met goede onboarding het verschil kan maken in de employee journey. Dat wil jij toch ook? Boek dan de Masterclass Onboarding.

Online, 13 februari 2023

Social Media Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie

Hoe kan je kandidaten bereiken buiten de gebaande paden? Snel en praktisch het werkgeversmerk versterken? Of sneller en efficiënter talent werven? Daartoe bieden sociale media volop mogelijkheden. Ontdek alle mogelijkheden en hoe je deze strategisch kunt inzetten.

Utrecht, 23 februari 2023

Succesvol selecteren van personeel

Het selecteren van de juiste medewerkers is een van de lastigste taken. Hoe weet je zeker of de kandidaat die tegenover je zit het allerbeste bij de functie en jouw bedrijfscultuur past? Als je deze training hebt gevolgd, weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Utrecht, 9 maart 2023

Salestraining gericht op kandidaten

Hoe krijg je de beste kandidaten aan de sollicitatietafel? Hoe ga je om met bezwaren bij kandidaten als recruiter? Hoe zorg je dat de kandidaat uit zichzelf de volgende stap zet? Als je dat wil ontdekken dan is dit de training voor jou.

Utrecht, 20 maart 2023

Doelgroepanalyse & Persona’s

Wil jij meer inzicht krijgen in jouw doelgroep? Gratis arbeidsmarktinformatie kunnen raadplegen en analyseren? En jouw doelgroepen beter bereiken en aanspreken? Dat kan. Je ontdekt het allemaal in deze masterclass.

Online, 21 maart 2023

Salestraining gericht op klanten

Hoe ga je om met bezwaren van potentiële klanten als recruiter? Hoe realiseer je dat je de opdracht gegund krijgt? Of als je meer wil verkopen, maar niet precies weet hoe? Krijg meer lol en resultaat uit jouw sales en acquisitie door deze sales training.

Utrecht, 27 maart 2023

Employer Value Proposition: zo positioneer je je als werkgever

Hoe derden naar jouw organisatie kijken bepaalt voor een belangrijk deel je recruitmentsucces. Met een krachtige Employer Value Proposition (EVP) realiseer je een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie bij (potentiële) medewerkers en beïnvloeders. Ontdek hoe je zo’n EVP realiseert of herijkt. Inclusief Employer Brand Quick Scan!

Online, 28 maart 2023

Global Talent Acquisition & Employer Branding

Wat zijn de belangrijkste elementen van een succesvol wereldwijd talentacquisitie-programma? Hoe implementeer of optimaliseer je een wereldwijde recruitmentstrategie? In deze masterclass zet je stevige stappen om zo’n strategie te bouwen.

Online, 18 april 2023 (international training)

Elke training is ook incompany beschikbaar. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Over Recruiter University / RecruitmentTraining.pro

#1 opleidingsinstituut in arbeidsmarktcommunicatie & recruitment

Altijd actueel, sterk, strategisch en inspirerend: dat zijn de trainingen van Recruiter University. In onze trainingen en opleidingen staan de uitdagingen waar je als hr-medewerker of recruiter dagelijks mee te maken hebt centraal. Wij brengen jouw vaktheoretische kennis en praktische vaardigheden snel naar een hoger niveau.

Bekijk hier het complete opleidingsprogramma op RecruiterUniversity.nl

Sinds 2007 · Ruim 10.000 getraind · Opleiderscore 9,2

NRTO-keurmerk · Gratis training met STAP-budget · Meer dan 15 trainingen en opleidingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.