Rechtenstudenten solliciteren online het liefst bij Loyens & Loeff

Rechtenstudenten die zich online oriënteren naar een baan bij een advocatenkantoor, solliciteren het liefst bij Loyens & Loeff. Dat blijkt uit de Web Performance Scan die WUA! in oktober uitvoerde. Onder de sterk verdeelde respondenten bleek alleen Loyens & Loeff op een significant deel van de voorkeur te kunnen rekenen. Tijdens het onderzoek werden in totaal 206 individuele beoordelingen gegeven over 128 verschillende websites.


De onderzoeksresultaten

Loyens & Loeff wordt door 30% van de respondenten gevonden, wat in deze verdeelde branche genoeg is voor de eerste plaats op het thema Vindbaarheid. Al deze bezoekers besluiten na de eerste indruk door te gaan op de website, wat een goede scores op het thema Doorgaan oplevert. Met een 8,0 voor Vertrouwen weet de website van Loyens & Loeff vervolgens 12,5% van de respondenten te overtuigen.

GMW Advocaten eindigt met een Web Performance Score van 5,3 op de tweede plaats in de door WUA! opgestelde ranglijst. De website wordt door slechts 12,5% van de respondenten gevonden, maar behaalt vervolgens met een score van 9,0 de eerste plaats op het thema Vertrouwen. Ook op Web Imago en Informatiewaarde scoort GMW Advocaten goed.

Ook Allen & Overy weet niet meer dan 12,5% van de respondenten naar de website te krijgen. De website zelf wordt vervolgens wel goed gewaardeerd op de thema’s Gebruiksvriendelijkheid en Vertrouwen. Aan het eind van de oriëntatie geeft 5% van de respondenten aan het liefst bij Allen & Overy te willen solliciteren.

Bron: WUA! Web Performance

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 617 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.