Studeren in Nijmegen is te sexy

Een 5 weken oud promo filmpje van de Radboud Universiteit Nijmegen is opeens landelijk nieuws geworden. In de YouTube video’s ‘Labrad’ wordt bestaand onderzoek getoond met een flinke knipoog met een verwijzing naar http://www.studereninnijmegen.nl. De campagne is bedoeld om nieuwe studenten te werven.

Maar de filmpjes krijgen intern veel kritiek. Dit is niet de manier waarop de universiteit wil communiceren met scholieren meldt VOX Magazine, het onafhankelijke universiteitsblad van het Radboud.

Voor de drie filmpjes, en nog drie in de maak, heeft de afdeling Communicatie voormalig playmate Ancilla Tilia ingeschakeld. Claudia Krops, lid van de Ondernemingsraad, zag de filmpjes en was ‘geschokt’. “Welke studenten willen we hiermee trekken? De eigen site van deze presentatrice mogen scholieren nog niet eens bezoeken! Ik vind de filmpjes seksistisch en denigrerend.” De studentenraad sloot zich hierbij aan. Ook collegevoorzitter Roelof de Wijkerslooth was niet blij toen hij de filmpjes zag “Ik vind het ongehoord wat ik hier zie. Dit past niet bij hoe we met scholieren willen communiceren. Ik vind dit verschrikkelijk en zal overleggen met de rector en we zullen contact opnemen met de verantwoordelijke afdeling.”. Het collegebestuur wil volgens de voorzitter alleen op een serieuze manier met aanstaande studenten communiceren.

De filmpjes zullen met de stille trom vertrekken en de drie filmpjes die gepland stonden zullen helaas niet meer gemaakt worden. Bekijk de 2 andere filmpjes hier zolang het duurt:

Bron: Telegraaf, AD

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 602 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.