Nieuw: je persoonlijke website (en cv) met Vizify

Recent viel mijn oog op Vizify. Vizify is een visuele presentatie van jezelf. Op basis van je gebruikte sociale media (LinkedIn, Twitter, Facebook , Foursquare en Instagram) wordt een profiel voor je samengesteld. Beter is het eigenlijk om het een persoonlijke website te noemen.

In de visuele presentatie worden onder andere je opleidingen, carrière en je weblinks weergegeven. Vervolgens kun je dit profiel bewerken door zelf informatie toe te voegen en te wijzigen. Ook kun je het design op maat maken door de kleur aan te passen, een achtergrondafbeelding toe te voegen etc.

Ik ben er zelf maar direct mee aan de slag gegaan: https://www.vizify.com/maxvanliemt
Het is mij nog niet gelukt om een (goede) afbeelding toe te voegen. Het lijkt erop dat je namelijk een afbeelding van groot formaat (hoge resolutie) moet hebben. Het gebruik is in ieder geval lekker simpel. En uiteraard kun je met een speciale Vizify button op je website of blog linken naar je Vizify profiel. Binnen de Vizify omgeving wordt de button trouwens een badge genoemd.

Over badges gesproken. Wellicht dat Vizify in de toekomst ook zal inspelen op de ontwikkelingen van ‘digitale badges’. Met de digitale badge wordt een online representatie van kennis en vaardigheden bedoeld. Mozilla Open Badges richt zich hier bijvoorbeeld op. Ik weet, diploma’s en certificaten zeggen (mij) uiteindelijk weinig tot niets over de daadwerkelijk geleverde output en kwaliteiten van medewerkers. Zo heb ik mijn bedenkingen over de recommandations op LinkedIn. En net zoals bij Zoover of Iens zeggen de reviews mij niet zoveel wanneer deze beperkt van omvang zijn. Maar eens moet het beginnen. Daarom denk ik dat de ontwikkeling waarbij diploma’s, getuigschriften, beoordelingen, prestaties etc. online met digitale badges aangeduid gaat worden, zich zal voortzetten.

Ik ben erg enthousiast over Vizify. Het is lastig hun toekomst te voorspellen, vooral omdat LinkedIn een sterke positie heeft en de functionaliteiten van Vizify ook zou kunnen aanbieden. In ieder geval speelt Vizify in op de trend van online profielen.

CV’s zijn zo 2012!

Max van Liemt

Meer dan 15 jaar ervaring als recruitment manager, trainingsmanager en hr manager. Verbindt HR met (bedrijfs)economie, marketing, communicatie en technologie. Auteur van HR aan Z. Winnaar NVP Future Award 2010. Kerndocent Masterclass HR Bedrijfskunde

Max van Liemt has 20 posts and counting. See all posts by Max van Liemt

4 gedachten over “Nieuw: je persoonlijke website (en cv) met Vizify

 • 20/03/2013 om 09:13
  Permalink

  Wat is er ,mis met een normaal CV? Veel overzichtelijker! Solliciteren met LinkeDinges is al genoeg, Facebook en Twitter moeten daar echt niet bij!

 • 25/03/2013 om 10:18
  Permalink

  Wat een gave site, ben er meteen mee aan de slag gegaan!

 • 25/03/2013 om 11:22
  Permalink

  Ik heb inmiddels antwoord gekregen op de optimale afmeting van de afbeelding; deze is 1440 x 900 pixels. Je kunt een kleinere foto uploaden en die wordt dan opgerekt. Zorg er wel voor dat de foto niet te klein is, anders wordt de afbeelding vanwege de vergroting onduidelijk.

  Ik ben er nu ook achter wat je op je homepage wel of niet kunt laten zien. Dit kun je instellen via homepage: menu Edit (rechtsboven), tabblad Content en dan klikken op de button Edit naast de keuze ‘Items on my overview’

 • 19/08/2013 om 11:41
  Permalink

  Haalt hij nu alle gegevens op uit je linkedin profiel?
  Hoe verander je de achtergrond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.