De kracht van persoonlijke benadering in recruitment

Geen klant of kandidaat is hetzelfde, vandaar dat een persoonlijke ontmoeting van cruciaal belang is. Alleen op deze manier kom je echt achter de behoefte van je contactpersoon.

Op deze manier leer je iemand echt kennen, creëer je een band en kun je als recruiter je vak pas echt goed uitoefenen. Je proeft bijvoorbeeld de sfeer bij een bedrijf en weet daardoor nog beter of er een match is tussen de opdrachtgever en de kandidaat.

In een persoonlijk gesprek is het vaak ook beter sparren waardoor dieperliggende behoeftes bloot komen te liggen. Daarnaast kun je jouw specifieke ervaring als Aethon professional veel beter over de bühne krijgen.

Bovenstaande geldt voor zowel opdrachtgevers als kandidaten. Het werkt simpelweg gewoon beter als je iemand recht in de ogen kijkt. Een persoonlijk gesprek creëert een band maar geeft je ook een veel beter inzicht in de persoon in kwestie. Dit zal veel sneller resulteren in een verytrouwensband en een sterkere relatie met zowel de opdrachtgever als de kandidaat. Met als ultieme doel, het verzorgen van de ultieme match!

Tips persoonlijk gesprek opdrachtgever of kandidaat

 • Maak met iedereen goed oogcontact
 • Stel open vragen
 • Zoek wederzijdse interesses
 • Begin altijd met jezelf kort voorstellen
 • Wees eerlijk en realistisch

Succes met het matchen van vraag en aanbod via een persoonlijke benadering!

Fabienne Snel

Recruiter detachering voor het Sociale Domein binnen Aethon. Inmiddels meer dan 12 jaar werkervaring als recruiter aan de bureauzijde.

Fabienne Snel has 1 posts and counting. See all posts by Fabienne Snel

3 gedachten over “De kracht van persoonlijke benadering in recruitment

 • 17/12/2018 om 09:32
  Permalink

  Ik ben verrast door het advies in dit blog. Je mag een persoonlijke gesprek toch als normaal beschouwen?

 • 17/12/2018 om 10:07
  Permalink

  Dag Aaltje,

  Bedankt voor je reactie. Door verdere digitalisering binnen het recruitment, moet er waarde gehecht blijven worden aan de kracht van het persoonlijke gesprek

 • 20/12/2018 om 13:13
  Permalink

  Zelf ben ik het ergens eens met Aaltje. Alleen is ook mijn ervaring dat dit zeker niet vanzelfsprekend is! En ik hoor (ook in mijn nieuwe werk met veel ITers en Dataanalisten enz) dat er heel veel mensen in mooie functies totaal niet persoonlijk worden benaderd! Dit is volgens mij nog steeds een enorm belangrijk punt wat dus niet vanzelfsprekend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.