Mijlpaal! Al 10.000 Twitteraars volgen @Recruitmentjob

Op 14 april 2009 is het Twitter account @Recruitmentjob (Global Recruitment) aangemaakt als microblog-aggregator van interessante artikelen en nieuwsberichten uit de wereld van recruitment en arbeidsmarkt-communicatie. Nu 9 maanden en 2670 tweets later heeft dit Twitter account meer dan 10.000 volgers en wordt door 135 personen ‘listed’! Bovendien wordt deze Twitter account door Topsy aangemerkt als ‘Highly Influential’ en staat op plek 4097, ongeveer 99,67 percentiel, in de Retweet Rank.

De meeste berichten worden op dinsdag en woensdag geplaatst rond 15:00 uur s’middags, als de Amerikanen wakker worden. Het gemiddelde aantal tweets per dag ligt op 8,9 ofwel circa 230 per maand.

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

De laatste 3 maanden stijgt het aantal volgers (followers) sterk wat te zien is in onderstaande trendgrafiek:

Wie volgt dit Twitter account? Zoals altijd zijn suggesties ter verbetering welkom. De berichten die op @Recruitmentjob verschijnen zijn overigens ook te volgen en lezen (!) via onze iPhone app voor recruiters.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 616 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “Mijlpaal! Al 10.000 Twitteraars volgen @Recruitmentjob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.