LinkedIn update Q1-Q3 2009

Sinds het verschijnen van de geactualiseerde versie van het boek ‘Recruitment via LinkedIn’ (november 2008) zijn er enkele noemenswaardige nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het LinkedIn platform. Graag beschrijf ik in dit artikel de updates van het eerste tot en met het derde kwartaal van 2009. In een eerder verschenen blog is de nieuwste functionaliteit (LinkedIn update Q4-2009) al besproken.

30/09/2009 Update Palm Pre applicatie

Op 16  juni 2009 werd de eerste Palm Pre applicatie gelanceerd en inmiddels werkt de nieuwste versie met Palm WeboS1.2. Deze applicatie maakt het mogelijk om te zoeken naar LinkedIn profielen en e-mailadressen, functietitels, bedrijfsnaam en foto te synchroniseren met de Palm Pre.

19/5/2009 ActionBar in groepen

Sinds 22 januari is  het mogelijk om nieuws te delen in groepsforums. Deze functionaliteit is nu verbeterd met een ActionBar waarmee het eenvoudiger is om commentaar geven op een bericht of dit te delen met je connecties op LinkedIn. Deze ActionBar is bovenaan het scherm te zien zodra je een nieuwsbericht opent.

20/3/2009 RSS feeds in groepen

LinkedIn introduceert de mogelijkheid voor groepsmanagers om automatische nieuwsberichten te plaatsen in groepen (onder News) via een RSS of Atom feeds. Handig bijvoorbeeld om blog-berichten of vacatures door te plaatsen zonder dat dit enige extra handeling kost.

14/2/2009 LinkedIn profiel widget

Widgets zijn kleine software programma’s of een code die je kunt integreren in websites of blogs. Bijvoorbeeld bij een ledendatabase van een vereniging, leden kunnen hiermee direct doorlinken naar het LinkedIn-profiel van een medelid. LinkedIn biedt nu een code aan waarmee je een verkort persoonlijk profiel kunt weergegeven als men klikt op een IN-logo:

LinkedIn Profile Widget Jacco

Hierboven is het IN-logo te zien en door hier op te klikken verschijnt een kleine LinkedIn pagina met daarin de informatie van de persoon conform zijn/haar publieke instellingen in een pop-up venster. De code voor deze Profile Widget is hier te vinden.

14/2/2009 LinkedIn bedrijfsprofiel widget

De LinkedIn Company Insider widget is een stukje Javascript code die men kan plaatsen in HTML pagina’s om zo het LinkedIn bedrijfsprofiel te tonen van het bedrijf. Handig om bezoekers op een (vacature)site te tonen wie men al kent bij het bedrijf of wie men kan introduceren bij het bedrijf.

De code en de verschillende opties zijn op LinkedIn Company Insider widget pagina te vinden.

15/1/2009 LinkedIn Polls

De kracht van communities is de kennis en ervaring die gedeeld kunnen worden met elkaar, ofwel kennismaken. Met LinkedIn Polls kunnen gebruikers 1) gericht, tegen betaling van minimaal 50US$, of 2) binnen zijn/haar netwerk (gratis) een poll starten. LinkedIn Polls is te vinden bij de Applications sidebar.

LinkedIn Polls resultaten

Het idee achter polls is om snel en kosteneffectief inzicht te krijgen van een groep personen om de resultaten te kunnen analyseren. De resultaten kunnen worden gecategoriseerd op demografische gegevens zoals bedrijfsgrootte, functietitel, leeftijd of geslacht.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.