IT Job Market Report 2013 (Nederland)

Het zijn woelige tijden op de IT arbeidsmarkt. IT Job Board vroeg IT’ers naar hun ervaringen in 2012 en hun verwachtingen voor 2013, en analyseerden statistieken uit hun database.

IT professionals hebben geen grote verwachtingen van 2013. Ze zijn onzeker over hun eigen baan, en het aantal IT’ers dat een verlaging van hun inkomsten verwacht is groter. 31% van de freelance IT’ers verwacht zijn tarieven te moeten verlagen in 2013. Van de IT’ers in vaste dienst verwacht 16% minder te gaan verdienen. Het percentage dat een daling verwacht is voor beide groepen drie keer zo groot als in 2011, toen IT Job Board een vergelijkbaar onderzoek deed.

Daarnaast is de onzekerheid over het behoud van werk groter. Nu zegt 27% van de IT’ers in vaste dienst “geheel onzeker“ te zijn over de eigen positie voor de komende 6 maanden, terwijl dit in 2011 slechts 12% was.

De economische crisis en reorganisaties worden door de meeste IT’ers genoemd als bedreigende factoren. Opvallende stijger is cloud computing en uitbesteding van IT-structuren: 48% van de IT’ers in vaste dienst ziet dit als een bedreiging voor de eigen baan, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2011.

Pete Healey, Directeur van IT Job Board: “Er is onzekerheid op de IT arbeidsmarkt, maar er is niet alleen reden tot somberheid. Het aandeel IT-banen in het volledige vacatureaanbod is nog altijd het grootst, blijkt uit recente marktcijfers. Door de voortdurende innovatie van technologie zullen er altijd vacatures zijn voor mensen die de juiste technieken beheersen. Wij zien op IT Job Board bijvoorbeeld een stijging van vacatures rondom mobile commerce. Web developers, en mobile developers met de juiste vaardigheden op dit gebied zullen in 2013 kansen genoeg hebben. Het is voor IT professionals zaak om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt door je te blijven ontwikkelen en jezelf up to date te houden met nieuwe technieken. “

De resultaten lees je in dit rapport, dat je direct kunt downloaden als PDF, of online kunt lezen als Issuu publicatie.

  • Wat zijn de salarisverwachtingen van IT’ers?
  • Welke factoren zijn van invloed op het vertrouwen in de arbeidsmarkt?
  • Op welke social media zijn IT’ers actief?
  • Wat zijn de meest gezochte skills?

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.