Guerrilla-actie voor werving van 550 nieuwe medewerkers

ICT-dienstverlener Sogeti zoekt vijfhonderdvijftig nieuwe medewerkers. Om dat voor elkaar te krijgen op de huidige arbeidsmarkt haalt het bedrijf alles uit de kast. Zo lanceert Sogeti in de vroege ochtend van 16 juni 2011 een bijzondere guerrilla-actie. In heel Nederland worden 800 opvallende, rode deurmatten neergelegd op locaties waar jonge professionals te vinden zijn. Deze deurmatten heten potentiële nieuwe medewerkers welkom bij de beste werkgever van Nederland, een titel die Sogeti draagt sinds de uitslag van de jaarlijkse Corporate Barometer van onderzoeksbureau intomart/GfK, uitgevoerd in opdracht van Telegraaf en Elsevier.

“Medewerkers van Sogeti leggen de deurmatten neer in grote steden, bij hogescholen en universiteiten en op andere plekken waar jonge professionals actief zijn. We verwachten dat het aantreffen van de deurmatten en de reacties hierop actief gedeeld worden met vrienden via Facebook, Twitter, YouTube of andere social media. En natuurlijk hopen we daarmee veel bezoekers te trekken naar onze speciale mini-site www.bestewerkgevervan.nl,” zegt Floor Hählen, Manager Groei & Ontplooiing van Sogeti.

Sogeti zoekt zowel schoolverlaters als ervaren ICT-professionals. De afgestudeerde HBO/WO-kandidaten krijgen direct na indiensttreding een ontwikkelprogramma van drie weken aangeboden in Ohio, Verenigde Staten. Terug in Nederland volgt een expertisegericht opleidingstraject, met trainingen op het gebied van ICT, projectmanagement en communicatieve en sociale vaardigheden. De ervaren ICT-professionals die Sogeti zoekt, moeten expertise hebben op het gebied van onder andere .NET, SharePoint, SAP, Java, testen, business analyse, functioneel beheer, infrastructuur en security.

De guerrilla-actie, ontwikkeld in samenwerking met het arbeidsmarktcommunicatiebureau Macknificent, loopt vooruit op een wervingscampagne voor de lange termijn die naar verwachting in het najaar van 2011 van start gaat.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.