Word er over 25 jaar nog geschreven? Zeker geen cv!

Afgelopen weken is er in diverse (sociale) media gesproken over het cv. Dat de papieren versie inmiddels wel ter ziele is, is algemeen aanvaard. Kandidaten die een brief per post versturen zijn kansloos en dan heb ik het niet eens over een handgeschreven versie. Cv’s per mail zullen het grootste percentage van de huidige sollicitaties vormen, maar ook dit wordt door de komst van CRM en Social Media steeds minder.

Sollicitanten reageren door zich in te schrijven en gegevens up te loaden, al dan niet via een site als LinkedIn. Hoewel Youtube per minuut 48 uur aan nieuw materiaal uitspuugt, staat reageren per video nog steeds in de kinderschoenen. Of daar de toekomst ligt, weet ik niet en voor nu maakt me dat ook niet zo veel uit.

Waar ik me over verbaas, is dat de technologie de laatste 10 jaar harder is gegaan dan ooit, maar dat spraakherkenning hier niet aan lijkt mee te doen. Was er 5 jaar geleden nog geen Iphone en kunnen we nu niet zonder een touchscreen, goed werkende software voor spraakherkenning lijkt lastiger dan het opsporen van een EHEC-bacterie. Google heeft wel spraakbestudering, maar echt feilloos is dit zeker niet. De stembediening van mijn Iphone laat eerder te wensen over dan dat ik deze standaard gebruik. En waarom? Is er geen voordeel mee te behalen? Dat lijkt me wel. Stel je voor, in de auto mail checken door simpelweg “Open mail” te zeggen. De mail wordt voorgelezen en rijdend, stuur je een gesproken, of naar keuze, geschreven mail terug. Je hoeft geen Rasputin te zijn om de mogelijkheden hiervan in te zien, zowel als gebruiker of als producent. Nooit meer schrijffouten, nooit meer een pen zoeken, wat gaan onze kinderen dan allemaal bereiken in al die tijd die niet meer nodig is om Aap, Noot, Mies te leren schrijven? Wereltfrede? Tot die tijd behelp ik me wel met tools als valkuil.net.

Wim van den Nobelen

Recruiter Strictly People (Management, HR & Finance), Sollicitatiecoach & Nobelist (in al mijn dienstverlening bepaalt de klant zelf de waarde).

Wim van den Nobelen has 145 posts and counting. See all posts by Wim van den Nobelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.