Top 10 meest ‘gehunte’ beroepsgroepen

Commerciële academici de meest benaderde beroepsgroep van Nederland

Driekwart van academici in een verkoopfunctie wordt jaarlijks benaderd door een werkgever. Ook academische ICT’ers, marketeers en accountants worden vaak ´gehunt´. Minst benaderde functiegroepen zijn verpleging/verzorging (17 procent) en facilitaire dienstverlening (20 procent).

Steeds meer mogelijkheden voor ‘hunting’

Werkgevers gaan steeds vaker zelf op zoek naar talent. Door de opkomst van CV-databanken, search engines en social media wordt het steeds makkelijker om online personen te vinden en te benaderen. Opvallend is dat met name academici benaderd worden door werkgevers: de 8 meest benaderde doelgroepen hebben allemaal een WO-opleiding. Hoe hoger opgeleid, des te actiever de werkgever wordt om talent direct te benaderen.

Top 10 meest benaderde beroepsgroepen

De meest benaderde doelgroep is die van verkopers met een academische achtergrond. Van hen wordt jaarlijks driekwart eenmaal of vaker ‘gehunt’. 1 op de 35 wordt zelfs wekelijks door werkgevers/bureaus benaderd om daar te komen werken/solliciteren. Ook academische inkopers worden vaak gehunt. Bijna 1 op de 9 academische inkopers (11,3 procent) wordt wekelijks benaderd.

“Lang niet altijd zijn overigens de beroepsgroepen die zich kenmerken door grote schaarste de meest benaderde doelgroepen. Opvallend is dat van alle HBO’ers techniek bijvoorbeeld 42 procent in een heel jaar geen enkele keer benaderd wordt. Dit is voor werkgevers een gemiste kans”, aldus Manola van Diest van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. “

Top 5 minst benaderde functiegebieden

Bron: Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Eén gedachte over “Top 10 meest ‘gehunte’ beroepsgroepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.