Financieel talent blijft moeilijk te vinden in 2019

Werkgevers die op zoek zijn naar financieel talent kampen nog steeds met een krapte op de arbeidsmarkt. In combinatie met een aanhoudende vraag is ruim veertig procent van de financiële vacatures moeilijk in te vullen. Dat blijkt uit analyse van Indeed.

Het afgelopen jaar is het aantal finance-vacatures met 14 procent toegenomen. Bedrijven die in 2018 het meest op zoek waren naar financieel talent zijn KPMG, Deloitte en Rabobank.

Opvallend: Risk managers schaars

Opvallend is dat veel vacatures op het gebied van risk management lang openstaan. Compliance is de laatste jaren steeds belangrijker geworden bij bedrijven en daarvoor zijn onder andere risk managers nodig. Van alle vacatures voor risk manager en senior risk manager staat rond de 54 procent langer dan zestig dagen open. Ook de functietitel risk analyst is moeilijk te vervullen. Ook hier staat bijna de helft van de vacatures langer dan zestig dagen open. “Risk manager is een relatief jonge beroepsgroep”, aldus Sander Poos, Managing Director van Indeed Benelux. “Ondanks dat we zien dat de vraag lijkt te stabiliseren, sluit het aanbod van geschikt talent hier nog steeds niet op aan.”

Moeilijkst: Financieel consultant

De moeilijkst in te vullen financiële vacature is ‘financieel consultant’. Van alle vacatures met deze titel, staat bijna 70 procent meer dan zestig dagen open. Vraag en aanbod sluiten als het om deze categorie functies gaat al een tijd niet op elkaar aan. Toch is er het afgelopen jaar wel een afname te zien in de mismatch. “We zien over het algemeen dat de zwaardere functies moeilijker te vervullen zijn”, zegt Poos. “Maar ook voor wat meer specialistische functies als medewerker hypotheken zijn momenteel weinig kandidaten te vinden.”

Bron: persbericht Indeed.nl

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.