Essent wint Beste Traineeship 2010

Essent heeft zojuist de Award voor Het Beste Traineeship 2010 in ontvangst genomen, op de eerste dag van het Careerevent in de Jaarbeurs Utrecht.

Het traineeship van Essent is een uitgedacht concept, met zeer intensieve begeleiding. Het is echt een blijvertje. Ze doen dit al 14 jaar en ze verbeteren elk jaar weer,” aldus juryvoorzitter Esther de Bruine van GITP en manager LEF! “De overname door RWE heeft de internationale component alleen nog maar groter gemaakt.

Goede tweede werd Van Oord Dredging and Marine Contractors. “Heel hands-on, heel internationaal, trainees mogen al na vijf weken naar het buitenland – kortom, een echt jongensboek,” aldus Esther de Bruine.

Shortlist genomineerden

De strijd om Het Beste Traineeship 2010 (www.debestetraineeships.nl) ging vandaag van start met een shortlist van zes voorrondewinnaars:

1. Categorie Techniek                – Van Oord Dredging and Marine Contractors
2. Categorie Overheid                – Het Rijk Rijkstraineeprogramma
3. Categorie Finance                – The Greenery
4. Categorie Sales                – Océ Nederland
5. Categorie Management        – Essent
6. Categorie Overig                – NUON

Criteria

Criteria voor Het Beste Traineeship zijn onder meer arbeidsvoorwaarden tijdens het traineeship, coaching & begeleiding, verhouding leren/werken, mate van innovatie, verantwoordelijkheden voor de student en buitenlandervaring.

Traineeships in tijden van crisis

De prijs is een opsteker voor bedrijf én hoogopgeleiden, in een tijd dat bedrijven steeds minder investeren in inhoudelijke stages en opleidingstrajecten.
Terwijl de vraag toeneemt: onderzoek onder hoogopgeleide studenten en starters laat zien dat er steeds meer behoefte is aan inhoudelijke trainingen & cursussen en persoonlijke ontwikkeling (bron: MotivatieMonitor 2010).

De vakjury

De Award voor Het Beste Traineeship wordt elk jaar uitgereikt op het Careerevent, waar hoogopgeleide studenten, starters en professionals zich oriënteren op de arbeidsmarkt en kennismaken met nationale en internationale werkgevers. De vakjury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Esther de Bruine (GITP, Manager LEF!, Anne-Britt Petri( oprichter Campaign Group – onderdeel van Intelligence Group) en  Hans Rothweiler (Vice President Business Development CRF)

Bron: Telegraaf Media Nederland

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.